Nieuws

Zuco 103 op vrijdag 10 december naar Grenswerk

Zuco 103 (zangeres Lilian Vieira, toetsenist Stefan Schmid en drummer Stefan Kruger) geven op vrijdag 10 december een concert in Grenswerk. Zuco 103 werd in 1999 opgericht en kwam voort uit de levendige muzikantenwereld rondom de acid jazz van groepen zoals SFeQ en New Cool Collective. Later dit jaar komt Zuco 103 met een nieuw album en tourt daarmee door Nederland. Tickets zijn meteen verkrijgbaar via www.grenswerk.nl.

Wereldwijd bespeelde Zuco 103 met groot succes de clubs en festivals, waaronder hoogtepunten zoals Fuji Rock Japan, Rock Werchter en de dertigste editie van North Sea Jazz.

Zuco 103 weet logische connecties te smeden tussen de typische traditionele muziek uit het Noordoosten van Brazilië, funk, dub en de nieuwste elektronische sounds. Zuco 103 is in die zin meer een mentaliteit dan een nauw afgebakend genre.

Anno 2021 klinkt Zuco 103 hechter dan ooit: de wilde mix van invloeden heeft zich verder verdiept tot een intense audiostorm die live nog immer de zalen laat stuiteren van energie. De andere projecten die Vieira, Kruger en Schmid na het After the Carnaval album (2008) ondernamen hebben gezorgd voor nieuwe inspiratie. Dit terwijl de wereldwijde doorbraak van tropical electronic music voor brede erkenning heeft gezorgd van de voortrekkersrol die Zuco 103 altijd heeft gespeeld.

Later dit jaar komt Zuco 103 met een nieuw album, op 10 december zullen ze naast de oude hits dus ook zeker nieuwe hits spelen.

Gerelateerde artikelen met Zuco 103 op vrijdag 10 december naar Grenswerk

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht