Nieuws

Zondag 12 september in Cellebroederskapel: Middagfestival ROOTS in de KERK

Zondag 12 september in Cellebroederskapel 

Middagfestival ROOTS in de KERK

Relaxte Americana in een prachtige omgeving. Dat is wat het middagfestivalRoots in de Kerkzondagmiddag, 12 september 2021, de bezoeker biedt. Het vindt plaats in de Cellebroederskapel aan de Tongerseweg in Maastricht of – bij mooi weer – in de aanpalende tuin van de Beyart.

Deur open om 12.30, einde circa 18.15 u.

Ticket voor vier concerten van verschillende artiesten: € 17.50 aan de kassa of via https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/A8393C3C48F2/1(of viahttps://www.rootsunlimited.nl).

NB:Toegang: CoronaCheck-app (en de dan geldende regels)
Een deel van de opbrengst is bestemd voor onderhoud Cellebroederskapel.

Programma:

13 – 14 uur                 Barn & Belle(americana & roots close harmony)

14.15 – 15.15 uur       Flinthill Music Trail(bluegrass)

15.15 – 16 uur pauze

16 – 17 uur                 Mosam Dixie Dukes(oude roots-jazz)

17.15 – 18.15 uurThe Ragtime Rumours(old-skool swing, roots/blues en (gipsy-)jazz).

De techniek is in de vertrouwde handen van Arnold Smit.

Nadere informatie viahttps://www.rootsunlimited.nl

Informatie over de optredende artiesten:

BARNE & BELLE
Oftewel Lea Lomans(Vocals,Drums & Percussie) &Jesse Deledda(Vocals, gitaren, Banjo)is een Americana & Roots Duo waarbij het draait close-harmony begeleid op een arsenaal aan Country & Folk instrumenten. Oilcan-Gitaar, Wasbord, Banjo, Dobro, Melodica, Ukelele en hun ‘Travellers Drummachine’ komen allemaal voorbij! Het tweetal, dat elkaar leerde kennen op the Conservatorium van Maastricht, speelt een mix aan Americana & Roots muziek, waarbij ook de chemie tussen de twee multi-instrumentalisten van groot belang is.
In 2018 ging het van start en wonnen ze de finale van ‘Podiumvrees Bandcontest’, waren ze de Nederlandse support voor de Amerikaanse band Pokey LaFarge en wonnen zij de B.R.U.L-contest (Blues & Roots Uit Limburg) waardoor ze de 23eeditie van Southern Bluesnight mochten openen. In 2019 verscheen hun debuut EP ‘Dancing Shoes’.
Facebookpagina:https://www.facebook.com/Barnbelle/

FLINTHILL MUSIC TRAIL
Flinthill Music Trailis een zuiver akoestische band en biedt een sprankelende muzikale rondreis door de countryside van de USA met vooral bluegrass, singer-songwriter, americana en een vleugje country. Denk hierbij aan muziek uit de Apalachen (Blue Ridge Mountains), Kentucky, Louisiana etc. De bezetting is hierop afgestemd: gitaar, accordeon, mandoline, banjo en contrabas. Samenzang is bij veel nummers een belangrijk kenmerk.

MOSAM DIXIE DUKES
Mosam Dixie Dukes is een orkest die bestaat uit zeven ervaren muzikanten die hun diensten hebben bewezen in allerlei bands en samenstellingen. Het repertoire bestaat uit blues, sixties, alle vormen van Jazz, Roots etc. Dit alles op hun eigen manier.
Bezetting: Sjef Duchateau – trompet/leader; Serve Zeguers – alt/sopraansax; Henk Hendriks – tenorsax/klarinet; Gene Luiten – trombone; Rob Jackson – gitaar/banjo; Maurice Gerits – bas; Don Dauphin- drums.

THE RAGTIME RUMOURS
The Ragtime Rumoursstaan garant voor old-skool swing, doordrenkt van roots/blues en (gipsy-)jazz, gespeeld met een rock & roll-intensiteit. “Rag ’n Roll”, zoals ze het zelf omschrijven: “Tom Waits en Pokey Lafarge komen op bezoek bij Django Reinhardt, drinken een flinke pot koffie terwijl ze luisterden naar Robert Johnson”.
In 2018 was er het eerste album uit:Rag ‘n Roll. In September 2020 volgde het tweede album, ‘Abandon Ship’ dat recentelijk de ‘Dutch Blues CD Award 2020’ won.
In 2018 won de band ‘The Dutch Blues Challenge’ in Nederland en daaropvolgend ook ‘The European Blues Challange’, in Hell (Noorwegen). Een jaar later waren zij ook de eerste band die de ‘Popprijs Limburg’ kregen overhandigd.
The Ragtime Rumours: Tom Janssen – akoestische gitaar, lead-vocals; Judith Renkema – contrabas, zang; Thimo Gijezen – elektrische gitaar, accordeon, piano, zang en Sjaak Korsten – drums, kazoo, wasbord, zang. Zie ook:https://theragtimerumours.com

 

Gerelateerde artikelen met Zondag 12 september in Cellebroederskapel: Middagfestival ROOTS in de KERK

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht