Nieuws

Zomerpop Anderhalve Meter Sessies in Cultuurhuis Heerlen

De jaarlijkse seizoen afsluiter van Cultuurhuis Heerlen kan dit jaar in verband met de Corona crisis helaas geen doorgang vinden maar wij als Cultuurhuis willen het toch niet zomaar aan ons voorbij laten gaan en hebben daarom een alternatief bedacht. Zomerpop zou in de huidige vorm de laatste editie zijn mede omdat we de aankomende jaren voor een ander vorm van de seizoen afsluiter willen gaan. Een feest dat zeker maar tegelijkertijd ook een vooruitblik van wat het Cultuurhuis zoal te bieden heeft in de verschillende disciplines op het gebied van muziek, theater, dans, toneel en cabaret. Vandaar dat we aan het einde van dit vroegtijdig afgesloten theaterseizoen gekozen hebben om in contact te blijven met ons publiek als ook artiesten en makers in de verschillende disciplines door middel van deze ‘Zomerpop Anderhalve Meter Sessies’.

Een zeven wekelijkse ‘uitzendingen’ vanuit het theatercafé van het Cultuurhuis waarin optredens van diverse regionale artiesten centraal staan, waarnaast ook korte interviews met (jonge) makers en artiesten over hun plannen in het nieuwe theaterseizoen en/of hun bezigheden tijdens en na de corona crisis. Een en ander in een huiskamerachtige setting in het theatercafé.

De optredens en interviews worden opgenomen in juni. Een en ander in eigen beheer maar tegelijkertijd ook in samenwerking met MK Audio. De online uitzendingen vinden respectievelijk wekelijks plaats via Facebook vanaf dinsdag 9 juni tot en met maandag 13 juli.

Artiesten/bands welke acte de préséance geven zijn: Martinus, Solomon, Dixie Rose (B), Mala, Relics, Martin Sillen en VLAMP (Heerlen Jazz).

Ook nemen we 1 juli een ‘kleinkunst’ avond op met daarin o.a. Paul van Loo, Ivo Rosbeek, Humor in Heerlen en een dans act van Sharon Wesseling.

We gaan ervanuit dat tot 14 juli in totaal zeven uitzendingen worden opgenomen en uitgezonden, waarna alle opnames later terug te zien zijn op het (nieuwe) YouTube kanaal van het Cultuurhuis.

We hopen met deze sessies de (ver)binding met ons publiek en de stad te continueren in deze tijd dat er nagenoeg geen activiteiten plaatsvinden in het Cultuurhuis en hen op de hoogte te houden van onze plannen rondom de programmering in het nieuwe seizoen.

Natuurlijk houden we ons ten tijde van de opnames, uitvoeringen en interviews aan de door de overheid en RIVM gestelde maatregelen rond het corona virus.

Opname en release schema:

Donderdag 4 juni             opname: Martinus                                                         online: Di 9 juni
Woensdag 10 juni           opname: Solomon                                                         online: Di 16 juni
Dinsdag 9 juni                 opname: Dixie Rose & Mala                                   online: Ma 22 juni
Dinsdag 23 juni               opname: Martin Sillen                                             online: Di 30 juni
Woensdag 24 juni          opname: Relics                                                         online: Di 30 juni
Zaterdag 27 juni             opname: Vlamp                                                        online: Di 7 juli
Woensdag 1 juli              opname Kleinkunst avond met:Paul van Loo/Ivo Rosbeek (live), Humor In Heerlen + Sharon Wesseling (dans) online: Ma 13 juli

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht