Nieuws

Zomerparkfeest werkt opnieuw met curatoren en maakt tien nieuwe namen bekend

Zomerparkfeest werkt opnieuw met curatoren en maakt tien nieuwe namen bekend

Gecureerd programma door Wende en Jungle By Night

De succesvolle zangeres en singer-songwriter Wende en de Amsterdamse band Jungle By Night zorgen allebei voor een eigen programma op Zomerparkfeest komende editie en spelen er ook zelf. Beide artiesten hebben zelf ruimte gekregen om een aantal plekken in het blokkenschema te vullen. Zo ontstaan programmalijnen met een onderlinge samenhang.

WENDE (zaterdag 10 augustus)
Wende Snijders was vorig jaar te gast Zomerparkfeest. Lange tijd stond er een mystery-act in het blokkenschema. Wende presenteerde haar nieuwe show op het festival. Ze deed dit in de intieme TEATRO. Wende groeide de laatste jaren uit tot een Nederlandstalige artiest op eenzaam niveau die genres overstijgt: literatuur, elektronica, theater en poëzie vloeien samen tot een volledig natuurlijk geheel. De samenwerking met haar smaakte naar meer. Daarom is Wende dit jaar terug met haar eigen programma op zaterdag. Ze sluit die avond zelf MAIN af. Op uitnodiging van Wende is ook Jeangu Macrooy terug na een eerder bezoek aan het festival. De soulvolle singer-songwriter met Surinaamse roots speelt ook op MAIN. Eerder op de avond kun je al genieten van Yan. Yan is Jan van Eert, de vibrafonist die ook in Wende’s band speelt en solo samples met live percussie en vibrafoon combineert. Steef de Jong is theatermaker, liedjesschrijver en beeldend kunstenaar. En hij heeft een fascinatie voor de operette. Dat laatste komt ook op Zomerparkfeest tot uiting in Steefs Operette Uurtje. De dichter en schrijver Marieke Lucas Rijneveld maakt het programma van Wende compleet. Rijneveld kwam behalve met haar werk ook in het nieuws door haar genderfluïde identiteit. Ze voelt zich zowel jongen als meisje.

JUNGLE BY NIGHT (zondag 11 augustus)
Jungle By Night is al jaren een van de beste bands van Nederland. Hun swingende shows leggen heel veel nadruk op blazers. Afrikaanse funk, pompende rock en Turkse psych versmelten moeiteloos in hun muzikale smeltkroes en laten mensen wereldwijd dansen. Jungly By Night stond ook al meermaals in Venlo. In hun internationale tourschema was in augustus nog een plekje. Daarnaast nodigden ze vier andere artiesten uit die allen zondag 11 augustus acte de présence geven. Te beginnen met de Gentenaren Olivier Geens en Gilles Noé. Als Asa Moto tekenden ze bij het label van Soulwax en maken ze elektronische muziek voor de dansvloer. Ook elektronisch is het werk van Bosschenaar Jameszoo. Zijn elektronische jazz valt internationaal op. Hij maakte dit jaar een album met het Metropole Orkest. Op Zomerparkfeest doet hij een dj-set. Verder krijgt Zomerparkfeest de vuurdoop van het nieuwe project 4 Brothers, 2 Mothers. 4B2M bestaat uit de broertjes Rocco (De Staat) en Jimmi (Joe Goes Hunting) Heuting en Teun en Cas Hieltjes (St. Tropez). Een primeurtje in Venlo. Verwacht een mix van krautrock, nerdy disco en lome funk. Tot slot presenteert Het Pneumatisch Dance Trio zich als het funky broertje van de joekskapel, klaar om op onverwachte plekken op het terrein een feestje te starten!

Gratis in park bij station
Zomerparkfeest is een vierdaags cultureel festival in het Julianapark in Venlo, op loopafstand van het centraal station. De drieënveertigste editie is van 8 t/m 11 augustus en is gratis toegankelijk. Informatie over alle artiesten is te vinden op de website van het festival www.zomerparkfeest.nl. In totaal staan er meer dan 120 artiesten in het park. Eerder maakte het festival al 60 namen bekend waaronder Ronnie Flex & Deuxperience, Vintage Trouble en The Slow Show. Volg Facebook, Twitter en Instagram voor het laatste nieuws van Zomerparkfeest.

Gerelateerde artikelen met Zomerparkfeest werkt opnieuw met curatoren en maakt tien nieuwe namen bekend

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht