Nieuws

Zomerparkfeest behoudt status van Cultuurplaninstelling

Provinciale subsidie voor komende vier jaar verzekerd

Zomerparkfeest krijgt de komende vier jaar toch de status van Cultuurplaninstelling (CPI). Daarmee blijft het festival meespelen in de eredivisie van de Limburgse cultuur. Eerder dreigde Zomerparkfeest de status na acht jaar te verliezen. Een aangepast voorstel van het provinciebestuur, waarvan onder andere Zomerparkfeest profiteert, werd vandaag goedgekeurd door Provinciale Staten.

Concreet betekent dit dat Zomerparkfeest de komende vier jaar een bedrag van 378.000 aan provinciale subsidie mag verwachten. Dit geld kan het festival bijvoorbeeld gebruiken voor een sterk inhoudelijk programma, maar ook om het bereik van nieuwe doelgroepen in de provincie te versterken. ‘Dit is echt een hele grote opsteker voor Zomerparkfeest, maar ook voor de regio Noord-Limburg die in het eerste advies karig bedeeld was’, stelt voorzitter Marc Nelissen.

Zomerparkfeest dreigde eerder net als bijna alle andere Noord- en Midden-Limburgse instellingen buiten de boot te vallen. Het festival kreeg niet genoeg punten van de Cultuurtank Limburg, die de aanvragen voor cultuursubsidies beoordeelt en vervolgens advies uitbrengt aan het provinciebestuur. Het advies werd een punt van discussie vanwege de onevenwichtige spreiding van de cultuurgelden; bijna alle provinciale subsidie zou in het zuiden landen.

‘We hebben toen meteen gezegd dat we het alleen onszelf aan konden rekenen dat we onze ambities niet goed genoeg naar voren hebben kunnen brengen’, stelt Nelissen. ‘Maar het verliezen van de CPI-status zou wel heel zuur zijn geweest. De kwaliteit van ons festival en het belang van Zomerparkfeest voor de cultuur in Limburg heeft voor onszelf nooit ter discussie gestaan. We zijn blij dat het provinciebestuur en het Limburgs parlement dat ook zo zien.’

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht