Nieuws

Zomerparkfeest – 40 nieuwe namen: programma bijna compleet  

Johan is headliner op zaterdag

De Nederlandse indieband Johan is terug! De band van Jacco de Greeuw besloot in 2009 uit elkaar te gaan en kwam vorig jaar met het heuglijke nieuws van een comeback. In april volgde een album en nu is de band weer op tour. Afgelopen weekend waren ze nog een hoogtepunt op Best Kept Secret. In augustus komt de band terug naar Venlo om de zaterdagavond af te sluiten.

Van Beyoncé naar het park

Too Many Zooz is een muziektrio dat bestaat uit een percussionist, een trompetspeler en een baritonsaxofonist. Ze spelen een mix van stijlen die ze zelf brasshouse noemen. Het bracht hen al op vele podia waaronder dat van Beyoncé, waar ze de begeleiding mochten verzorgen. Een dansbare mix van funk, afro en hier en daar een losgeslagen electro-beat.

Variatie troef

Zomerparkfeest kenmerkt zich weer met een gevarieerd totaalprogramma. Zo is melancholische pop met elektronica van het Belgische Warhola. Uit Londen komt Nubya Garcia: de saxofoniste en componiste is een van de kartrekkers van de nieuwe Engelse jazz-scene. Stand-up-comedian Martijn Koning komt grappen en grollen. Muyayo Rif een Spaanse feestband. De Duitser Marc Trauner, beter bekend onder het alias Marc Acardipane, is een van de grondleggers van de hardcore house. Hij heeft de eerste hardcore-track aller tijden geproduceerd onder het alias Mescalinum United. Als The Mover staat hij in augustus in het park. En de Amerikaanse Sugaray Rayford maakt soulvolle blues. Van dichterbij huis is de samenwerking tussen Elske DeWall, Krystl en Rachèl Louise, die als The Bluebirds een ode brengen aan de mooiste americana en country. En van nog dichterbij Baer Traa, die in Venlo natuurlijk al lang wereldberoemd is. Sterrenstatus komt ook in de rest van het land in zicht. Zijn laatste single ‘Stone Cold Woman’ werd onlangs gebombardeerd tot 5-sterrentrack bij NPO Radio 2. En dan hebben we nog dertig (!) nieuwe namen niet eens genoemd. Dus dat wordt weer grasduinen en aankruisen op de programmapagina van Zomerparkfeest. Daar vind je ook de al zeventig eerder aangekondigde namen.

Alle nieuwe namen op een rijtje

Johan, Too Many Zooz, Warhola, Nubya Garcia, Muyayo Rif, Martijn Koning, The Mover, Sugaray Rayford, The Bluebirds, Baer Traa, Ivgi & Greben – We Are In Trouble, Alienata, Lewsberg, Ton Engels, Soul Jazz Records Soundsystem, Ragtime Rumours, Banwakaboom, Stradactiva – The Trip, Day Dream Space, Trobi, Lucky Done Gone, Springtime, DJ Q-la Lane, Dada, Daan Doesborgh & Emma Crebolder, De Klimaattop van Venlo, David Ghetto’s Laatste Bonnen, Dirk Scheele, Gangthelabel, Velo Electro, Joël Domingos, Tall Tale Acrobatics, Hammond Happen, Wengske aan Wengske, Picoo Interactive Play, New Bliss, Ms. R&B & The Soulshakers, Nicky & Simone, Neverland FM, Maxime Dreesen en Tim Helderman

Gratis in park bij station

Zomerparkfeest is een vierdaags cultureel festival in het Julianapark in Venlo, op loopafstand van het centraal station. De tweeënveertigste editie is van 9 t/m 12 augustus en is gratis toegankelijk. Informatie over alle artiesten is te vinden op de website van het festival www.zomerparkfeest.nl. In totaal staan er meer dan 120 artiesten in het park. Eerder werden Jett Rebel, De Jeugd van Tegenwoordig, Sun Ra Arkestra, The Ex, Big Thief en nog heel veel andere artiesten bekendgemaakt. Volg Facebook, Twitter en Instagram voor het laatste nieuws van Zomerparkfeest.

Gerelateerde artikelen met Zomerparkfeest – 40 nieuwe namen: programma bijna compleet  

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht