Nieuws

Zevende editie van roots- en americanafestival in Grenswerk

Reverend Peyton’s Big Damn Band en Cordovas als headliner op zevende editie van roots- en americanafestival

Down By The River maakt line-up 2023 compleet

Met de toevoeging van Cordovas, Boogie Beasts en Dieter van der Westen maakt Down By The River het programma voor de zevende editie van het roots- en americanafestival compleet. Het festival is dit jaar op zondag 25 juni. Naast deze drie namen staan er nog vier andere acts op het festival. De ticketverkoop is inmiddels van start via www.grenswerk.nl

Down By The River verplaatst zich ook weer door de stad. In de Joriskerk spelen Rose Marin en Dieter van der Westen. Verder wordt gebruik gemaakt vande zaal en café van Grenswerk. In de zaal van Grenswerk staan Reverend Peyton’s Big Damn Band, Cordovas en Boogie Beasts. Violet’s Tale en Scott H’ Birham spelen in het Grenswerk Café.

Down By The River wordt georganiseerd door Poppodium Grenswerk en Sedate Bookings.

De line-up van Down By The River 2023:

The Reverend Peyton’s Big Damn Band

The Reverend Peyton’s Big Damn Band, twee keer genomineerd voor de BMA, is de grootste front-porch bluesband ter wereld. Ze worden geleid door Reverend Peyton, die door velen wordt beschouwd als de beste finger picker van dit moment. Hij heeft een reputatie opgebouwd als zowel een buitengewoon overtuigende performer als een overtuigende evangelist voor de rootsy, country bluesstijlen die al vroeg in zijn leven tot zijn verbeelding spraken en hem en zijn band inspireerden om pelgrimstochten te maken naar Clarksdale, Mississipi om te studeren bij blues meesters. Nu is de Big Damn Band terug met een nieuwe plaat ‘dance songs for hard times’ die debuteerde op #1 in de Bilboard en iTunes Blues Charts.

Cordovas
Cordovas omarmt het geluid van klassieke Americana en country-rock, met The Band, The Grateful Dead en The Allman Brothers Band als belangrijkste invloeden. Cordovas is het geesteskind van songwriter en muzikant Joe Firstman. Hun nieuwste full-length, Destiny Hotel, is een werk van wilde poëzie en overgave met grote ogen, ingesteld op een glorieuze botsing van folk en country en groove-zware rock-‘n-roll. In een belangrijke creatieve mijlpaal voor de in Tennessee gevestigde band. De nieuwe plaat van Cordovas, geproduceerd door Cory Hanson (Wand), zal in de zomer van 2023 verschijnen op ATO Records.

Boogie Beasts
Vuile beats, hypnotiserende slide, krijsende mondharmonicariffs en veel fuzz: het wordt allemaal geserveerd door deze vierkoppige band uit Luik-Limburg-Namen, België. Boogie Beasts vertalen hun passie voor (heuvelland)blues in een zeer karakteristieke eigen sound, met een vleugje The Black Keys jammend met John Lee Hooker op een rave in de vroege uurtjes, of Morphine op een psychedelische trip met Little Walter, of zelfs RL Burnside bijgestaan door de jonge Rolling Stones tijdens een juke-joint-optreden. De drive is aanstekelijk, het geluid is puur vuil, maar toch zeer onweerstaanbaar… Ben je klaar om te boogieen met de Beasts?!

Scott H. Biram

Hij is The Dirty Old One Man Band. De bezielde zanger en songwriter Scott H. Biram brengt een unieke mix van ‘echte’ country, old-school akoestische blues en punk, met invloeden variërend van Minor Threat en Slayer tot Bill Monroe en Mississipi Fred McDowell. Biram is een eenmansband, die al zijn songs speelt op een Gibson Hollow-body gitaar uit 1959 en een versterkt stomp board. Biram ontketent een vurig vertoon van onvervalste blues, country, bluegrass en rock ’n roll, maar mixt dit met punk, heavy metal, en eerlijk gezegd, alles wat hij wil. Dit alles met oprechte respect voor de tradities van de rootsmuziek.

Dieter van der Westen
De melodieën op Honesty of the Hopeful zijn pakkend, ondersteunen de songthema’s, soms energiek, soms verdrietig en meeslepend. Groovende Amerikaanse uptempo folkritmes worden afgewisseld met trage Tom Waits-achtige ballads en soulvolle folksongs. Allemaal gemaakt met authenticiteit, eerlijkheid en de hoop van de muzikanten dat het uiteindelijk beter zal gaan. De broers Dieter en Eric van der Westen komen naar Venlo om een mix van intieme rootsfolk tot groovie Americana te presenteren.

Rose Marin

Rose Marin is een Nederlandse singer-songwriter. In een blend van americana, folk en soul, brengt ze herkenbare situaties tot leven die spreekt tot ieders eigen verbeelding. Waar ze in het echte leven een gesloten boek is, geeft ze zich in haar muziek volledig bloot. Na de release van haar debuut EP in 2021, toerde ze in 2022 door het hele land met Popronde.

Violet’s Tale

Alhoewel het hart van de band bij Country en Americana ligt, gaan ze geregeld aan de grenzen van dit genre voorbij door invloeden van verschillende andere stijlen in hun songwriting-proces mee te nemen. Deze benadering zorgt voor een gevarieerd repertoire, dat zowel meeslepende ballads als opzwepende, galopperende nummers bevat. Op het podium is de band energiek, en komen hun songs met enthousiasme over in de zaal; de passie voor de muziek is duidelijk zichtbaar. Door een aantal jaar lang in en rondom de Benelux te hebben gespeeld heeft hen tot een respectabele naam in de regio gemaakt, en er wordt onvermoeid gewerkt om hun muziek te brengen tot ver daar voorbij.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht