Nieuws

Zelfbenoemd Nederlandse troubadour Douwe Bosch brengt eerste EP uit

De Nederlandstalige artiest Douwe Bosch (Douwe Bosch is zijn echte naam) heeft niet stilgezeten nadat zijn eerste single Ben Ik Stil uitkwam op 13 mei van dit jaar. Met zijn inventieve mix van hiphop, pop en R&B en zijn kwetsbare manier van verhalen vertellen, is de 24-jarige zanger uit Roermond van plan om definitief een plekje te bemachtigen in de Nederlandstalige muziekscene. De rapper en zanger studeert momenteel in Utrecht aan de Herman Brood Academie, afstudeerrichting hiphop, en is met zijn nieuwe muziek dus steeds nadrukkelijker op de deur aan het kloppen. Op 23 juli 2021 is het dan eindelijk zover: dan brengt hij zijn eerste volledige project COHESIE uit, in samenwerking met producer ABE.

Of het nou mellow trap, rauwe hiphop of intieme nummers met akoestische gitaar is: Douwe Bosch is van alle markten thuis. Zo valt hij niet vast te pinnen op één genre en houdt hij ervan om te experimenteren met verschillende invloeden. Zelf haalt hij zijn inspiratie voornamelijk uit de muziek van ondermeer Dennis Lloyd, blackbear en de Duitse artiest MAJAN. Klasgenoot en producer Abe Boerhout is verantwoordelijk geweest voor alle beats die op COHESIE terug te horen zijn. De plaat is daarnaast versierd met verschillende gastbijdrages van onder andere rappers Bolle Tito en Oase. Over de samenwerking met ABE zegt Douwe: ‘’ABE weet de vibe waar ik op dat moment in zit altijd perfect te vertalen naar een productie. Het liefste creëren we iets vanuit het niets en in dit opzicht hebben we elkaar gevonden. ABE is ook één van de weinige producers op school die werkt met echte instrumenten. Dit project moet dus ook zeker worden gezien als een collab tussen Abe en mezelf. Hij de beats, ik de teksten, wij de songs. We proberen altijd de kwetsbaarheid en authenticiteit van persoonlijke ervaringen terug te laten komen in onze muziek, in de hoop dat er mensen zijn die hun eigen ervaringen erin kunnen herkennen. Hopelijk doet het iets met ze, in positieve zin.’’ 

Naar eigen zeggen vertelt COHESIE het verhaal van een jongen die op zoek moet gaan naar zijn eigen identiteit nadat zijn relatie op de klippen is gelopen. Zelfliefde en zelfafwijzing zijn hierbij de overkoepelende thema’s die in alle nummers terug zijn te vinden.

De EP is vanaf vrijdag 23 juli 00:00 te beluisteren op alle streamingsdiensten.

Over Douwe Bosch
Als klein jongetje op de basisschool voelde Douwe zich al een woordkunstenaar. Hij deed mee aan een project van Nieuwe Helden, waarna dichtkunstenaar Brohlin hem meenam naar een jongerencentrum in Roermond. Hier kwam hij voor het eerst in aanraking met ‘dichten op de muziek’. Sindsdien was hij met regelmaat te vinden in de studio om heel veel muziek te maken, zijn eigen sound te vinden en om te experimenteren met verschillende soorten stijlen.

LINK PRE-SAVE COHESIE: https://distrokid.com/hyperfollow/douweboschanddjabe/cohesie

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht