Nieuws

Zaterdag 4 & zondag 5 juni: Over De Stroom

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni presenteren Babs van Bree en Sarah Soethoudt hun nieuwste project Over De Stroom. Op beide dagen zal deze voorstelling twee keer plaatsvinden. De voorstellingen vinden plaats aan de Maas in Blerick. De kaartverkoop is meteen gestart via de websites van Grenswerk en de Maaspoort.

Over de Stroom is een locatievoorstelling van danser Sarah Soethoudt en de vocalisten Babs van Bree, Amber Haddad en Bart Verhagen met de Maas in de hoofdrol. Wat betekent deze rivier voor ons en welke rol speelt zij in onze levens? Laat je meestromen door een landschap van klank en beweging in deze ode aan het water.

De Maas en haar mystiek inspireren al eeuwenlang kunstenaars. Het water, de stroom en haar plek in het landschap geven betekenis en schoonheid aan de omliggende gebieden. In Over De Stroom worden de verhalen en gevoelens van deze rivier en haar nabije bewoners op een authentieke wijze door muziek en dans gebundeld.

Over De Stroom wordt mede mogelijk gemaakt door De Maaspoort, Poppodium Grenswerk, Gemeente Venlo, Provincie Limburg en Stichting Heutz.

Over De Stroom
Uitvoeringen op 4 & 5 juni 2022
Tijdstip 16:00 uur & 19:30 uur

Startpunt:
Sur Meuse
Helling 5
Blerick

Over Babs van Bree & Sarah Soethoudt

De eerste samenwerking tussen beide jonge vrouwen was op kerstavond 2019, waarbij het vocale trio WANDER waar Babs onderdeel van uitmaakt, samen met Sarah een geïmproviseerd optreden verzorgde. Daarna kwam de zomer van 2020, toen Sarah WANDER vroeg live te zingen bij haar dansvoorstelling op locatie in Venlo en er werd een voorliefde voor locatiewerk geboren.

Na het succes van De waeg nao hoes, de voorstelling van Sarah, besloten de twee vaker samen te willen werken. Dit resulteerde in de voorstelling 1+1 = NIET ALLEEN, een wandeling door het bos met aan het eind een conceptuele improvisatie door Babs en Sarah samen tussen de bomen.

Na een aantal hele mooie gezamenlijke projecten, voelden Babs en Sarah dat het tijd werd voor een volgende stap: een grotere, avondvullende productie die wederom op locatie wordt getoond. Deze twee makers zijn op weg naamsbekendheid te vergaren door hun unieke manier van samenwerken. Het samenbrengen van klank, natuur en beweging in combinatie met een stukje Limburgs DNA dat voortvloeit uit onderliggend concept, belooft mooie dingen voor Over de Stroom.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht