Nieuws

Zaterdag 11 september: ‘Unmute Us!’ in tenminste negen steden waaronder Maastricht

Gesprek met bewindslieden geen aanleiding tot afblazen 

Zaterdag 11 september: ‘Unmute Us!’ in tenminste negen steden 

Op zaterdag 11 september vindt voor de tweede maal ‘Unmute Us!’ (www.unmute-us.nl) plaats. De  evenementenbranche én bezoekers roepen daarmee het kabinet op festivals en evenementen weer open  te stellen. Leiden, Maastricht en Enschede hebben zich als nieuwe steden aangesloten bij de tweede  protestmars, terwijl Groningen, Eindhoven, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam wederom van  de partij zijn. Naar verwachting worden in de komende periode nog meer steden aangekondigd.  Bovendien hebben zo’n 4000 organisatoren zich aangemeld als deelnemer op 11 september, een vervolg  op de eerste protestmars van 21 augustus jl. Daarvoor kwamen in totaal zo’n 70.000 mensen op de been.  De boodschap van ‘Unmute Us!’ is duidelijk: Een directe terugkeer van festivals en een einde aan de  willekeur!  

Mede naar aanleiding van de eerste protestmars heeft vanavond een gesprek plaats gevonden tussen de  ministers Grapperhaus (JenV), De Jonge (VWS), Van Engelshoven (OCW) en Blok (EZK) enerzijds en  vertegenwoordigers van onder meer Alliantie van Evenementenbouwers en ‘Unmute Us!’ anderzijds.  

Jasper Goossen schoof als mede-initiatiefnemer en woordvoerder van ‘Unmute Us!’ aan. Voor hem was  het gesprek geen aanleiding om de tweede protestmars af te blazen: “De ministers hebben geluisterd  naar de argumenten en aangegeven deze mee te nemen in hun besluitvorming richting de volgende  persconferentie op 14 september. Dat is mooi, maar geen toezegging en ook geen aanleiding om nu  ‘Unmute Us!’ af te blazen. We bespeuren enorme actiebereidheid, niet alleen bij de organisatoren maar  ook bij het publiek. En wij willen ons verhaal en onze argumenten kracht bijzetten door massaal de  straat op te gaan. Want het is nog steeds niet uit te leggen dat in landen om ons heen met maatregelen  van Fieldlab Evenementen wordt gewerkt en dat hier deze Topsector nagenoeg stil wordt gelegd.” 

Drie weken 

De ‘Unmute Us!’ beweging is voortgekomen uit de dancefestivals en heeft in slechts drie weken de  volledige evenementensector én hun bezoekers achter zich weten te scharen. Van de grote  buitenfestivals tot zakelijke evenementen en locaties als Ahoy, Ziggo Dome, TivoliVredenburg en meer. 

‘Unmute Us!’ is absoluut voorstander van het doorgaan van grootschalige sportevenementen, van  voetbal tot Formule 1 (75.000 bezoekers per dag en vele duizenden bezoekers op de omliggende  campings en horecapleinen). Hier wordt namelijk mee bevestigd dat het wél kan en de druk op de zorg  hierdoor niet exponentieel groeit. ‘Unmute Us!’ vindt dan ook dat de overheid een einde moet maken  aan het meten met twee maten. Laat óók de festivals en andere evenementen doorgaan.   

Daarom gaan organisatoren, leveranciers, artiesten, evenementenlocaties en bezoekers 11 september  wederom massaal de straat op, met één duidelijke boodschap: Houd ons niet langer aan het lijntje! Alle  festivals en evenementen kunnen en moeten op volle capaciteit open. Inmiddels heeft het kabinet geen  valide argumenten meer om dit te weigeren. 

Op 11 september wordt vanaf 14:00 uur genoemde steden de ‘Unmute Us!’ protestmars gelopen. Voor  looproutes, meer informatie en aanmeldingen: www.unmute-us.nl 

#UnmuteUs 

Instagram: https://www.instagram.com/unmute.us/ 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/828711881131110 

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht