Nieuws

Zangeres Anna Nita en producer Kijk Een Ster brengen mini-album ‘I Feel You’ uit

Met trots brengen de artiesten Kijk Een Ster en Anna Nita op vrijdag 9 december hun muzikale samenwerkingsproject ‘I Feel You’ uit. Het resultaat is een mini-album bestaande uit acht tracks waarin het duo een spannende mix brengt van neo-soul, indie R&B en jazz.

Over samenwerkingsproject ‘I Feel You’ Producer Kijk Een Ster en songwriter/zangeres Anna Nita besluiten in 2021 om samen een mini-album te creëren met als doel hun muziek naar een hoger level te tillen. Met het project worden de twee geselecteerd als ‘Artist in Residence’ bij Poppodium NIEUWE NOR en vinden zij tevens ondersteuning bij Fonds Podiumkunsten en Brand Cultuurfonds Limburg om hun muziekproject te realiseren.

Op vrijdag 9 december wordt het resultaat aan de wereld gepresenteerd. “We kunnen oprecht zeggen dat we ons doel behaald hebben en zijn ontzettend trots op het resultaat,” aldus zangeres Anna Nita. “Dat hebben we mede te danken aan de support die we hebben gekregen en aan de muzikanten waarmee we in de studio hebben kunnen samenwerken,” aldus producer Kijk Een Ster. ‘I Feel You’ is opgenomen in de Husky Studio in Heerlen en gemixt en gemasterd door studio producer Angelo Bombrini. Op de plaat spelen vele bevriende artiesten mee die zorgen voor een rijk muzikaal geheel in de sound. Zo zijn er gastbijdrages van saxofonist Leo Janssen (Metropole Orkest), de Amerikaanse zanger/rapper Malev Da Shinobi, multi-instrumentalist Gino Bombrini, strijkkwartet The Magic Strings, pianist Tizaan Alphonso, zangeres en gitarist Aïcha Cherif, trompettist Marc Huynen, saxofonist Tim Paters en zangeres Maxime Cathalina.

Over Anna Nita
Zangeres en songwriter Anna Nita bracht in 2020 haar eerste EP ‘Insulated’ uit. Met haar nummer ‘Cloud Nine’ belandde ze in de top 50 van de landelijke radiozender NPO Radio 2 Soul & Jazz. Vorig jaar werd ze tevens genomineerd voor de Limburgse Popprijs in de categorie ‘Beste Nieuwkomer’.

Over Kijk Een Ster
Sinds 2011 brengt Kijk Een Ster meerdere single’s, compilatie tracks en EP’s uit op verschillende labels uit binnen en buitenland. Hierdoor wisten o.a. LEFTO en Gilles Peterson in het verleden de weg al te vinden naar zijn releases. De single ‘Before It’s Over’ in samenwerking met rapper EllMatic die in 2020 uitkwam belandde in de befaamde Spotify editorial lijst ‘Jazz Rap’. Zijn track ‘Freedom’ met Gregg Green werd in 2021 uitgebracht op de verzamel lp ‘Hummingbird Archives’ van BIRD Rotterdam. ‘I Feel You’ verschijnt op vrijdag 9 december op alle online streamingdiensten.

Social links:
instagram.com/annanitamusic
facebook.com/annanitamusic.nl
instagram.com/kijkeenster
facebook.com/kijkeenster

Spotify URI’s:
Anna Nita

Kijk Een Ster

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht