Nieuws

Zangeres Anna Nita brengt nieuwe single uit met speciale kerstboodschap

Op vrijdag 18 december brengt songwriter en zangeres Anna Nita haar nieuwe single ‘Somebody’s Gonna Love You’ uit. In het nummer roept ze op om “te vertrouwen op jezelf en de liefde”. Een boodschap die ze juist in deze tijd met de wereld wil delen

Over single ‘Somebody’s Gonna Love You’

Afgelopen zomer schreef de zangeres de tekst van het nummer voor een goede vriendin, die opzag tegen een tweede lockdown alleen thuis. “Ik wilde haar met dit nummer laten inzien hoe speciaal ze is en dat er zeker een nieuwe liefde op haar pad zou komen. De tekst rolde er als vanzelf uit, omdat het recht uit mijn hart komt. Kerst is voor singles een lastige periode. Juist dan is het belangrijk om het geloof in jezelf niet te verliezen en een stevige self-love check te doen. Soms raken mensen een beetje verbitterd of voelen ze zich minder waard als single. Dat heb ik zelf ook meegemaakt. Dit is natuurlijk onzin, maar soms is het nodig dat iemand anders je laat inzien hoe speciaal je bent.”

 

Een kerstcadeau aan de wereld

Tijdens een optreden werd het nummer voor het eerst live voor publiek gespeeld. “Het nummer raakte iemand in de zaal zo, dat er tranen verschenen. Dat vond ik zo bijzonder. Daarna ben ik gaan brainstormen en ontstond het idee om het nummer als kerstcadeau aan de wereld uit te brengen.”

 

Gitarist Maarten Cima schreef de arrangementen voor het nummer. Pas een maand geleden namen ze de single op in de Rumah Recordings studio in Venlo. “Nadat ik het nummer had geschreven, besefte ik dat het liedje een universele boodschap bevat die mensen steun kan bieden in deze moeilijke tijd en al helemaal tijdens Kerst. We hebben keihard gewerkt om het nummer af te maken voor de feestdagen. Ik hoop dat luisteraars het mooi vinden en delen met dierbaren die deze boodschap kunnen gebruiken.”

 

2020, een vreemd maar succesvol jaar

Het jaar 2020 was voor de zangeres als debuterend artiest een vreemd maar succesvol jaar, met muzikaal gezien de nodige hoogtepunten. Na het uitbrengen van debuut-EP ‘Insulated’, werd het nummer ‘Cloud Nine’ toegevoegd aan de top 50 van NPO Radio 2 Soul & Jazz. Ook het nummer ‘Insulated’ kreeg landelijke airplay. In mei speelde Anna met haar band live in het L1 TV-programma ‘Tot overmaat van ramp’. In september wonnen ze de muziekwedstrijd Frontstage in de regio Heerlen en in oktober speelde ze met haar band haar eerste clubshow als hoofdact in Poppodium Volt in Sittard.

 

“De respons op onze eerste EP was overweldigend en heeft veel deuren geopend. Ik ben volledig ‘independent’ wat betekent dat ik alles zelf coördineer en financier. Ik ben songwriter, performer, boeker, marketeer en manager. Ik heb dit jaar veel tijd en geld geïnvesteerd in de start van mijn carrière, in een jaar dat er heel weinig te verdienen is. Toch heb ik nergens spijt van. Ik heb stevige plannen gemaakt voor het volgende jaar en ik heb er alle vertrouwen in dat alle stappen die ik gezet heb mij verder vooruit gaan helpen.”

 

Over Anna Nita


Anna Nita is geboren in Heerlen. Inmiddels woont ze al een aantal jaar in Maastricht. De zangeres en songwriter is geïnspireerd door jazz-, R&B- en soul-iconen als Sade, Lauryn Hill en Amy Winehouse. Ze zong in verschillende pop-, soul- en jazzbands. Naast haar vaste band werkt ze momenteel samen met producer Kijk Een Ster. 

 

De release van Somebody’s Gonna Love You vindt plaats op vrijdag 18 december 2020, waarna de single op alle online muziekplatforms te beluisteren is. 

 

 

Wat: single release ‘Somebody’s Gonna Love You’

Waar: Spotify, Deezer, iTunes/Apple Music, YouTube Music, Google Play, Amazon

Wanneer: vrijdag 18 december 2020

Websiteannanitamusic.nl

Facebookfacebook.com/annanitamusic.nl

Instagraminstagram.com/__annanita__/

Spotify: https://open.spotify.com/artist/5iaXR1QaOq3mjRoJL35XKY?si=F2r7QPLYQVyD21qZZp38pw

 

 

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht