Nieuws

Young Gun Silver Fox terug naar Venlo

Met nieuw album AM Waves op zak gaat de band op tour

Op vrijdag 16 november speelt de band Young Gun Silver Fox in Grenswerk. De band brengt aanstaande vrijdag 20 april hun nieuwe album ‘AM Waves’ uit. Eerder aangekondigde shows in Breda en Amsterdam verkochten al uit. Tickets zijn vanaf aanstaande vrijdag 20 april om 10:00 te krijgen via www.grenswerk.nl en de verschillende voorverkooppunten.

Young Gun Silver Fox bestaat uit Shawn Lee (producer en multi-instrumentalist, werkte samen met o.a. Jeff Buckley, Kelis en Amy Winehouse) en Andy Platts (leadzanger van funk-soulband Mamas Gun). Young Gun Silver Fox maakt laidback jaren 70 Westcoast Pop, in het straatje van bands als The Eagles, The Doobie Brothers, Hall & Oates en Steely Dan. Young Gun Silver Fox stond vorig jaar ook op Zomerparkfeest in Venlo.

De stemmen en talenten van Lee en Platts lijken voor elkaar gemaakt. Het resulteert in betoverende melodieën, pakkende songstructuren en schitterende harmoniezang. Een sound met soul, die ondanks alle referenties anno nu volledig authentiek is. Dit alles op de superieure wijze geproduceerd, met een rijk en vol geluid, wat de echte topstudio’s in Los Angeles in de jaren zeventig zo onderscheidde. Een avond vol nostalgische weemoed naar lange autoritten met open dak over de Californische Pacific Coast Highway, langs wuivende palmbomen en met die originele westcoastpop als soundtrack. Een feest van herkenning voor de oudere muziekliefhebbers en een openbaring voor de jongere fans van de populaire retrosound van de Amerikaanse westkust.

Young Gun Silver Fox
‘AM Waves Album Tour’
Vrijdag 16 november
Open 20:00 / Aanvang 20:30

Gerelateerde artikelen met Young Gun Silver Fox terug naar Venlo

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht