Nieuws

Winnaars De Studio Roept bekend

Maar liefst zes acts mogen de komende maanden gebruik maken van de inpandige studio in Poppodium Grenswerk. De acts zijn gekozen uit meer dan vijftig inzendingen voor het project De Studio Roept. Alle zes de acts kunnen in 2021 twee dagen gebruik maken van de studio in Grenswerk en krijgen hulp van een professionele engineer. De acts die zijn gekozen zijn Recap, Tweedles, Floating Leaf, Jop Dorris, Jaysu en Francis & The Melody Twist.

Aanvankelijk was de planning om vier acts uit te kiezen, maar door het grote aantal aanvragen en de kwaliteit ervan is besloten om het aantal acts uit te breiden naar zes in totaal. Het grote aantal inzendingen (meer dan 50 in totaal) toont de behoefte van beginnende acts aan laagdrempelige studiotijd. Omdat lokale en regionale acts weinig speelmogelijkheden hebben momenteel, heeft Grenswerk besloten om de studio ter beschikking te stellen.

Het was een lastige keus, want er waren veel goede inzendingen. In de keus is gelet op de kwaliteit van het plan dat de acts hebben ingediend. De acts die heel duidelijk hadden uitgewerkt wat ze met de studiotijd wilden doen en wat ze vervolgens met de opnames willen bereiken, zijn gekozen. Ook is gekozen voor acts waarbij de studiotijd als geroepen leek te komen, op precies het juist moment in de ontwikkeling van de act. Sommige acts zijn namelijk al veel verder, terwijl andere acts juist beter nog flink wat meters kunnen maken voordat ze de studio ingaan. Dan nog zijn er jammer genoeg hele goede aanvragen buiten de selectie gevallen.

Met alle zes de gekozen acts is al een productieoverleg geweest. Sommige acts waren al ingeland voor studiotijd, maar vanwege de aangescherpte maatregelen vinden alle studiosessies na 19 januari plaats. De acts zullen tijdens en na het proces begeleid worden door verschillende medewerkers van poppodium Grenswerk.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht