Nieuws

Wie verdient de Limburgse Popprijs 2022?

Van 1 december 2022 tot 1 januari 2023 kunnen alle muziekliefhebbers weer een bijdrage leveren aan de Limburgse Popprijs, door hun favoriete Limburgse Act, Artiest, Muziekorganisatie en Young Professional in te zenden! Want ook in het jaar 2022 heeft een enorme groep aan acts, artiesten, ondernemers en organisaties zich ingezet binnen en voor de Limburgse popmuzieksector. Een externe commissie bestaande uit muziek professionals bepaalt uiteindelijk wie van de inzendingen in de top drie terecht komen. acts, artiesten, ondernemers en organisaties uit deze top drie maken kans op een award en geldprijzen.

Wat is de Limburgse Popprijs
De Limburgse Popprijzen zijn jaarlijks terugkerende awards die worden uitgereikt aan Limburgse acts, artiesten, ondernemers en organisaties die in dat jaar de meest significante bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse popmuziek. De Limburgse Popprijs bestaat uit vier categorieën: Beste Limburgse Artiest, De Limburgse Belofte, Beste Limburgse Muziekorganisatie en De Limburgse Young Professional. Meer over de categorieën vind u op www.limburgsepopprijs.nl/wat-is-de-limburgse-popprijs/

Met de Limburgse Popprijs wil Pop in Limburg enerzijds investeren in de groei van deze artiesten, ondernemers of organisaties, zodat deze zich verder kunnen ontwikkelen binnen het popklimaat of nog meer kunnen investeren in de popmuziek in Limburg (en daarbuiten). Anderzijds willen we de aandacht vestigen op de ontwikkelingen in de sector en bijzondere, innovatieve en/of succesvolle evenementen, projecten en organisaties zichtbaar maken en onze waardering hiervoor uitspreken.

Uitreiking
In 2021 werd de Limburgse Popprijs uitgereikt in de categorie Beste Artiest aan “Rowwen Héze”, in de categorie Beste Muziekorganisatie aan ” Rumah Recordings”, de Young Professional award ging naar “Martijn Belleflame”, en de Belofte award werd uitgereikt aan “MADOUX” die mede door deze award Pinkpop 2023 mag openen. Wanneer de Limburgse Popprijzen van 2022 worden uitgereikt wordt later bekend gemaakt. Wat wel bekend is dat onze regionale omroep partner L1 de uitreiking zal livestreamen.

Nomineer jouw favorieten tot 1 januari 2023!
Nomineer de Limburgse act, artiest, young professional en/of organisatie die het volgens jou verdient deze prijs te winnen via www.limburgsepopprijs.nl. Nomineren kan tot zondag 1 januari 2023.

Noot voor redactie

Beeldmateriaal: https://www.limburgsepopprijs.nl/pers/

De Limburgse Popprijs is een initiatief van Pop in Limburg en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg en regionale omroep L1. Voor meer informatie en/of beeldmateriaal neem contact op met Karin van Solkema, marketeer Pop in Limburg (karin@popinlimburg.nl)

 

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht