Nieuws

WESSUMMERBREEZE 2017: van ‘psych-groove-‘n-garage’ tot ‘global dancefloor music’!

Zaterdag 15 juli kan de muziekliefhebber weer terecht op het groene festivalterrein ‘De Driehook’ voor de twaalfde editie van Wessummerbreeze. In Wessem spelen negen bands uit Nederland en België op twee podia.

Zoals je gewend bent van het Wessemse festival, staat er weer veel muzikale diversiteit op het programma. Pinkpop-opener The Ten Bells trapt om 16:00 af op het hoofdpodium. De Limburgers mogen zich dit na de overwinning op Nu Of Nooit de meest talentvolle band van Limburg noemen. Daarna gaat het in de tent verder met de Belgische psychedelische rockers van Gloed. Opvallend aan deze band is dat ze hun teksten in de moerstaal zingen. Ook uit België komt The Whereabouts of J Albert. De band weet met zijn rokerige rock de diepte van donkere helden als Leonard Cohen, Nick Cave en Tom Waits op te zoeken. Daarna is het de beurt aan Black Tarantula, een instrumentaal trio dat als enige in de wereld in het genre ‘Nederkraut’ speelt. Ook Gomer Pyle speelt voornamelijk instrumentaal in lange uitgesponnen nummers met veel spanningsopbouw. De band staat al sinds de nineties aan top van de Nederlandse stonerrock. Singer-songwriter Low Land Home luistert zich eigenlijk het beste in de herfst. Zijn pianomuziek is melancholisch, mysterieus en intiem. Ena laatste band op de mainstage is The Mysterons. Deze band, met Limburgse bassist in de gelederen, bracht onlangs een enthousiast ontvangen full-length uit op het Excelsior label. De ‘psych-groove-‘n-garage’ zoals de band het zelf graag noemt was al te horen op grote festivals als Lowlands en Into the Great Wide Open. The Stangs gaat er als laatste band een feestje van maken in de tent, met hun aanstekelijke beatmuziek en sixtiespop.

Als afsluiter heeft Wessummerbreeze een absolute topper in huis gehaald: Sinas. Zelf noemen de leden hun muziek ‘global dancefloor music’. Jazzy, maar dan anders: Sinas laat zich inspireren door zo’n beetje alle niet-Westerse muziekstijlen die er te vinden zijn. Met een vleug dance. Van de Balkan via Latijns-Amerika naar Azië. Resultaat: een opzwepende en vrolijke sound en een aanslag op de dansbenen.

De entree voor Wessummerbreeze bedraagt €7,50. Maar van 15:00 tot 16:00 kom je er als vroege vogel zelfs al in voor slechts €3,-. Meer info: www.wessummerbreeze.nl.

Gerelateerde artikelen met WESSUMMERBREEZE 2017: van ‘psych-groove-‘n-garage’ tot ‘global dancefloor music’!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht