Nieuws

Vrouwen en Conincx Pop

“Meer vrouwen op podia en festivals ”

Vorig jaar is er op sociale media nogal wat te doen geweest over de verhouding tussen het aantal mannen en vrouwen die in bands spelen en dus op de diverse podia staan. Het blijkt dat het aantal vrouwen fors in de minderheid is. Nu is Conincx Pop eerlijkheidshalve daar nooit zo mee bezig geweest. We programmeren bands die wij kwalitatief goed vinden en dat mogen zowel vrouwen als mannen zijn. Toch hebben we even in onze historie gekeken en mogen we concluderen dat er bij Conincx Pop altijd meer vrouwen op het podium hebben gestaan dan op andere podia en festivals. Aangezien we nooit bewust hierop hebben gelet mogen wij dus stellen dat ook vrouwen kwalitatief goede muziek maken!

Niets nieuws o.i., maar toch zijn we dit jaar de uitdaging aangegaan en er wel bewust op gelet dat er van elke act die 6 juli op ons podium staat minimaal een vrouw deel uitmaakt. Dat is gelukt; bij alle 8 bands maakt er minimaal een vrouw deel uit van de bezetting. We hebben er weinig moeite voor hoeven te doen, maar wel goed voor de bewustwording en we zeggen graag ‘laat de vrouwen maar komen!

Kort stellen we onze line-up van dit jaar graag even aan je voor:

Helemaal uit Zuid Afrika komen de Make-Overs; een duo, maar ondanks dat worden ze wel eens de ‘hardste band’ van Zuid Afrika genoemd. Uit eigen land verwelkomen we een oude rot in het vak, niemand minder dan Hans Dulfer, maar dan nu in de hoedanigheid van Dulfer Plays Blues. Bekend, maar nu even wat anders, helemaal ‘in to the blues’. Ook uit eigen land, zelfs uit onze provincie; Blackbird  het alter ego van singer-songwriter Merel Koman. Ook uit Limburg de jonge band KRAS. Nog jong, maar zeker talentvol.

Uit het Verenigd Koninkrijk verwelkomen we graag Curse of Lono en Future Dub Orchestra. Curse of Lono, een band met hele mooie nummers, maar nog onvoldoende ontdekt hoe goed! Future Dub Orchestra maakt elektronica en dub op een swingende wijze vanuit hun thuisbasis, hoe kan het ook anders, Bristol. Uit Duitsland komt Wucan. Ze spelen krautrock en de dwarsfluit wordt ook niet geschuwd.
Als laatste act die dit mooie rijtje afsluit is Le Butcherettes uit Mexico. Nee, geen traditionele klanken uit Midden-Amerika maar onvervalste garage-punk, maar ook met uitspattingen alle kanten op. Je wordt regelmatig op het verkeerde been gezet door deze twee dames en twee heren. Hun spectaculaire en extravagante optredens maken soms de tongen los!

Nou, al met al, weer een mooie mengeling van stijlen. Kom en laat je weer meenemen door al deze muzikale klanken aan de vertrouwde locatie aan de Maas in Elsloo. Dit alles op zaterdag 6 juli, vanaf 14:00 uur.

Meer info: volg ons op FB en www.conincxpop.nl.

Gerelateerde artikelen met Vrouwen en Conincx Pop

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht