Nieuws

Voorzitter John Straten neemt afscheid

John Straten stopt na tien jaar als bestuursvoorzitter van Poppodium Grenswerk. Straten zat in totaal twaalf jaar in het bestuur. John Straten heeft een grote bijdrage geleverd aan de realisatie van het nieuwe poppodium. De huidige penningmeester Teun den Dekker wordt de nieuwe voorzitter.

John Straten is in het dagelijks leven directeur en eigenaar van Full Account in Venlo. Straten stond aan de wieg van de verzelfstandiging van de voorganger van Grenswerk, Perron55, dat zich in 2008 losmaakte van welzijnsorganisatie Wel.kom. In 2010 werd hij voorzitter van Perron55, en dat bleef hij toen Grenswerk opende in 2014. In al die jaren heeft hij zich hard gemaakt voor een groter en professioneler podium op een andere plek in de stad.

Stratens inbreng is essentieel geweest in succes van het huidige podium. Zijn inzet, volharding, ervaring en gogme hebben gezorgd voor de huidige voorwaarden die absoluut noodzakelijk zijn voor een gezonde en zelfstandige bedrijfsvoering van een poppodium in relatie tot de stad. De huidige coronacrisis maakt dat eens te meer duidelijk: verschillende collega-podia waar de financiële voorwaarden minder scherp zijn geformuleerd kampen nu met problemen die de continuïteit in gevaar kunnen brengen. Grenswerk heeft ondanks de crisis het huishoudboekje nog steeds op orde. Als waardering is gisteravond na John’s laatste bestuursvergadering op het hoogste punt in Poppodium Grenswerk ‘De John Straten Skylounge’ geopend, een knipoog naar John’s wens om een eigen bestuur-vergaderruimte in de nok van het gebouw te hebben. Straten verdwijnt niet helemaal bij Grenswerk, hij is sinds enkele maanden voorzitter van Stichting Nachtwerk, de business club in oprichting van Poppodium Grenswerk.

John Straten wordt opgevolgd als voorzitter door Teun den Dekker. Den Dekker is als bestuurslid al jaren bij het podium betrokken. In het dagelijks leven is hij creatief directeur bij /LAB service & experience design. Daarnaast is hij lid van de raad van toezicht van Schouwburg Venray en lid van de provinciale adviescommissie Cultuur.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht