Nieuws

Meer dan 400 deelnemers betreden podium tijdens Limburgse voorronde Kunstbende op zondag 25 maart!

Op zondag 25 maart 2018 wordt voor de 28e keer de Limburgse voorronde van de landelijke wedstrijd Kunstbende georganiseerd in Schouwburg De Domijnen in Sittard. Meer dan 400 Limburgse jongeren uit de hele provincie laten hun creativiteit in acht verschillende categorieën zien, te weten: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Het programma begint om 12:30 uur en de prijsuitreiking zal rond 18:30 uur starten. De entree bedraagt €5,-. De presentatie is onder andere in handen van Juvat Westendorp (So You Think You Can Dance).

Van Eijsden tot Mook, ieder jaar weten honderden jongeren Kunstbende te vinden. Maanden van voorbereidingen gingen er aan vooraf: de organisatie van Kunstbende organiseerde wederom een intensieve promotietour op scholen door de hele provincie, open podia, workshops en selectierondes voor de populaire categorieën Muziek en DJ. Wederom doen er in Limburg meer dan 400 jongeren mee aan deze landelijke wedstrijd, iets waar de organisatie erg trots op is. Limburg is uitgegroeid tot de grootste en meest toonaangevende provincie van Kunstbende! Het is geweldig om te zien dat zoveel jongeren in hun vrije tijd zo actief bezig zijn met kunst en cultuur.

Op zondag 25 maart laat al het aanstormend creatief talent uit onze provincie zien wat zij in huis hebben en wordt er gestreden om een plekje in de landelijke finale van Kunstbende. Deze wordt georganiseerd op zaterdag 30 juni in de Westergasfabriek in Amsterdam. Alle deelnemers worden per categorie beoordeeld door een professionele jury. Dit jaar heeft de organisatie van Kunstbende Limburg onder andere David Westmeijer (zanger The Brahms, categorie: Muziek), Adil Elhammouti (So You Think You Can Dance) en Youri  Claessens (Warface, categorie: DJ) kunnen strikken voor de jury.

Naast de vele optredens in verschillende zalen van de Schouwburg, is er in de kelder ook een echte expositie ingericht. In de foyer en wandelgangen van de Stadsschouwburg kunnen bezoekers gratis deelnemen aan creatieve activiteiten. Denk aan: digitale graffiti, knutselen, handlettering en een Silent Disco mét een Silent Stoelendans. Dit jaar is er ook de DJ school weer aanwezig waar je onder begeleiding van professionele docenten de basisprincipes van het mixen en produceren leert. De openingsact is een dansvoorstelling van Dansschool Reality uit Maastricht.

Deelnemers van Kunstbende maken kans op vele (stimulerings)prijzen. Denk aan workshops, een fotoshoot, kaartjes voor Pinkpop en vele optredens op verschillende pop- en cultuurfestivals tijdens de Kunstbende Limburg Zomertour. Tijdens deze Zomertour neemt de organisatie hun deelnemers mee langs grote Limburgse festivals om podiumervaring op te doen. Kunstbende is vooral een goede gelegenheid voor jong talent om podiumervaring op te doen en naamsbekendheid te genereren. Veel bekende artiesten begonnen ooit bij Kunstbende zoals Martin Garrix, DeWolff, Claudia de Breij, Jan Kooijman, Sanne Vogel en Howard Komproe.

28e LIMBURGSE VOORRONDE VAN KUNSTBENDE
SCHOUWBURG DE DOMIJNEN, SITTARD
ZONDAG 25 MAART 2018
Deuren open: 12:00 uur / Aanvang programma: 12.30 uur / Entree: €5,- (gratis toegang voor kinderen t/m 6 jaar)
Info: www.kunstbendelimburg.nl

Over Kunstbende
Knstbende organiseert komend jaar voor de 28e keer dé landelijke wedstrijd voor jong en creatief talent. In acht verschillende categorieën, te weten: DANS – DJ – EXPO – FASHION – FILM – MUZIEK – TAAL – THEATER, kunnen deelnemers hun eigen werk en talent laten zien. In Limburg strijden jaarlijks ruim vierhonderd jongeren van Eijsden tot Mook om een plekje in de landelijke finale van Kunstbende. Door het enorme animo van jongeren in de categorie MUZIEK en DJ is de organisatie van Kunstbende Limburg genoodzaakt extra selectierondes te organiseren. Kunstbende wordt in Limburg georganiseerd door Buro Pinkpop.

Gerelateerde artikelen met Meer dan 400 deelnemers betreden podium tijdens Limburgse voorronde Kunstbende op zondag 25 maart!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht