Nieuws

Voor het eerst tot 06:00 uur ‘s nachts dansen in Heerlen Centrum

Nieuwe Nor Nacht presenteert ROD, alter ego van publiekslieveling Benny Rodrigues

Nieuwe Nor Nacht, het dance-platform van de Nieuwe Nor, presenteert aanstaande zaterdag een extra lange dansnacht. Liefhebbers van techno-muziek mogen voor het eerst tot 06.00 uur ’s nachts dansen in het centrum van Heerlen. Op het programma staat onder meer ROD, het alter ego van publiekslieveling Benny Rodrigues. Ook vijf talentvolle DJ’s uit Parkstad draaien een dj-set. Met deze nacht geeft poppodium Nieuwe Nor verdere invulling aan de pilot vrije openingstijden van de gemeente Heerlen.

Maurice Laven, dance-programmeur van de Nieuwe Nor licht toe hoe dance-platform Nieuwe Nor Nacht graag inspeelt op de wensen van uitgaanspubliek in Heerlen: “De afgelopen maanden hebben we al een aantal evenementen georganiseerd die tot 5 uur duurden. Het besef dat dit nu kan in Heerlen sijpelt door bij bezoekers en wordt met veel enthousiasme ontvangen door organisatoren van evenementen. De komende maanden gaan we hier nog meer mee experimenteren, al betekent het niet dat we áltijd langer door zullen gaan. Waar ons 40-plus evenement ‘Fourever Young’ een uurtje eerder sluit dan normaal vraagt de techno-scene er juist om langer door te kunnen gaan. Dat biedt kansen die we graag aangrijpen. Ook om in de zomer een uurtje later te starten zodat iedereen nog even gezellig een terrasje kan pikken op het Pancratiusplein. Die flexibiliteit is er nu, waardoor Heerlen Centrum kan gaan concurreren met grotere steden. We nemen als Nieuwe Nor Nacht graag het voortouw hierin en met grote namen als ROD hopen we zo meer bezoekers naar Heerlen Centrum te trekken. Wie a.s. zaterdag tot 06.00 danst kan 20 minuten later al de eerste bus naar Aachen pakken.”

ROD, het alter ego van bekende naam Benny Rodrigues, draait daarom a.s. zaterdag 11 mei tijdens een extra lange Nieuwe Nor Nacht. Waar Benny Rodrigues de breedte van de house-muziek opzoekt, gaat ROD de diepte in. Bezoekers mogen techno met een veelzijdig tintje verwachten; van Detroit tot Chicago, van acid tot dub, van industrial tot offbeat. Zijn enorme kennis van muziek, onsterfelijke liefde voor techno en scherpe smaak brengen ROD op techno hotspots over de hele wereld. Voor ROD op het podium staat, draaien Parkstad-dj’s RXmode, DTST x DRSSN en Mercal een set. Gino Pasarella heeft de eer om te draaien tot het licht aan gaat, al is het dan waarschijnlijk ook al licht buiten.

Meer informatie is te vinden op www.nieuwenor.nl

Gerelateerde artikelen met Voor het eerst tot 06:00 uur ‘s nachts dansen in Heerlen Centrum

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht