Nieuws

Vijftien Limburgse bands dringen door tot drie finales popmuziekwedstrijd FrontStage

Winnaars spelen samen op 3 popfestivals Bruis Maastricht, Mama’s Pride Sittard-Geleen & Daddy Cool Heerlen.

“We zijn overweldigd door het aantal aanmeldingen” bekent Wybrand Leinders, secretaris van Stichting Mama’s Pride. “We hebben het aantal acts dat zich inschreef tot bijna de helft moeten terugbrengen. We presenteren nu drie keer vijf formaties in Heerlen, Maastricht en Sittard. Ik hoorde vanuit de selectie-commissie, bestaande uit negen muziekprofessionals van o.a. Muziekgieterij, Parkstad Limburg Theaters, Nieuwe Nor, Oefenbunker en Volt dat de kwaliteit opmerkelijk hoog lag.”

Er zijn nu drie finales, een in Heerlen (zondagmiddag 22 maart, Nieuwe Nor), in Maastricht (vrijdag 27 maart, Muziekgieterij) en ook in Sittard (zondagmiddag 5 april, poppodium Volt). De jury van deze finales bestaat uit de programmeurs van deze poppodia. Plus, een publieksjury. Fans van de finale bands hebben zo een belangrijke stem. De toegang is gratis.

In de Nieuwe Nor treden aan:
ANNA NITA,  BUZZARD’S BREW, DEFENESTRATE, LASTDAYONEARTH en A MINOR PROBLEM.
In de Muziekgieterij strijden de formaties:
DADDY UNCHAINED, 37 DEGREES, MAASSA, MAXIME X GLYNN en STARKANE.
En de winnaar in Volt komt uit:
AR-JANE, ENDEAVOUR, FØNKL, RELICS en RXCK.

De volgorde in welke deze bands in die finales aantreden, wordt drie kwartier voor aanvang van iedere finale bekend gemaakt. “Ik verheug me nu al op drie enorme muziekfeesten” stelt Wybrand Leinders. “Ben ook erg benieuwd wat die drie winnaars samen gaan doen. De energie spat er in ieder geval al vanaf!”

FrontStage is de nieuwe popmuziekwedstrijd van Stichting Mama’s Pride i.s.m. de drie Zuid-Limburgse poppodia. De wedstrijd is open voor bands, singer-songwriters en (hiphop-)acts uit Zuid-Limburg. Uit bovenstaande regio-finales in Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen volgen drie winnaars die samen de mogelijkheid krijgen om op drie festivals op te treden: Mama’s Pride, Daddy Cool en Bruis. Daarmee is FrontStage de ultieme kans voor talentvolle popmusici om zich deze zomer te laten zien aan het festivalpubliek in Zuid-Limburg.

Gerelateerde artikelen met Vijftien Limburgse bands dringen door tot drie finales popmuziekwedstrijd FrontStage

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht