Nieuws

Viering Joep’s Kapel in de Joriskerk

Met een reeks decemberconcerten viert Joep van Wegberg het winnen van de Jo Erens Pries. De singer-songwriter uit Horst ontving de prijs voor zijn dialectproject Joep’s Kapel. Op 21 december doet hij met band, koor en speciale gasten Bert van den Bergh en Linda Zijlmans de Joriskerk in Venlo aan voor een winters concert met een kersttintje. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.grenswerk.nl en de verschillende voorverkooppunten.

Joep’s Kapel is van Wegberg’s dialectmuziekproject. Als voormalig misdienaar beschrijft Joep zijn eigen geloofsovertuiging, los van alle religies en in het hier en nu. Het gelijknamige album kwam in mei dit jaar uit en bevat Limburgstalige kleinkunst liedjes met roots, gospel en soul. In de Joriskerk voegt hij daar een aantal nieuwe ‘decemberliedjes’ aan toe, die hij speciaal voor deze concerten heeft geschreven. Linda Zijlmans en Bert van de Bergh zijn ook van de partij voor speciale gastoptredens.

De Jo Erens prijs werd uitgereikt tijdens de Nach van ’t Limburgsleed in september. De prijs dient als stimulans voor nieuwe en vernieuwende dialectartiesten die als inspiratie dienen voor de dialectmuziek. De jury prees Joep voor zijn authenticiteit en gevoel voor actualiteit.

Bekijk hier het evenement op Facebook.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht