Nieuws

VERGE CONNECT 26 november 2023

VERGE CONNECT is hét evenement voor de Euregionale muziekscene, om samen te komen, inzichten te delen en nieuw opkomend talent te ontdekken!

Met een programma dat bestaat uit verschillende panels, ‘think tank’ -en networking sessies overdag, en een showcase in de avond is dit de perfecte gelegenheid om kennis op te doen, andere muzikanten en professionals te ontmoeten en nieuw talent te ontdekken. Of je nu een muzikant, ‘industry professional’, of gewoon een muziekliefhebber bent, CONNECT is dé plek om geïnspireerd te raken, ideeën uit te wisselen en je muzikale horizon te verbreden.

CONNECT Conferentie
De conferentie bestaat uit een uiteenlopende line-up van panelists en sprekers van bijvoorbeeld muziekprogrammeurs voor radio tot aan een specialist op het gebied van AI en muziekrecht. Verder gaan we in gesprek met artiesten uit Euregionale scene, muziek docenten en coaches over de visie om van de Euregio de volgende internationale muziek hotspot te maken. Ook nodigen we sprekers en artiesten uit Londen uit om te kijken wat we kunnen leren van een muziekhoofdstad als Londen en hun ervaring te delen over de muziekscene daar.

Muziekleraren Think Tank
De conferentie wordt verder ingevuld met een kick-off meeting voor muziekdocenten van middelbare scholen en muziekscholen. Hier wordt samen nagedacht over hoe we een betere (Euregionale) infrastructuur kunnen creëren voor jong muzikaal toptalent om al vanaf een vroeg stadium de juiste begeleiding te kunnen krijgen. Dit zodat de meest ambitieuze talenten uiteindelijk ook realistische kansen hebben om uiteindelijk ook op internationaal niveau mee te kunnen draaien.

Showcase
De afsluiter van VERGE CONNECT is de CONNECT Showcase. Acht van de meest veelbelovende talenten uit de Euregio betreden het podium, ieder met hun eigen ‘mini-concert’. Ontdek hoe een nieuwe generatie artiesten hun visie tot leven brengen, laat je inspireren, en beleef zelf waarom we bij VERGE overtuigd zijn dat de Euregio de volgende muziek hotspot kan worden!

Showcase Line-Up
ASCHA — Fae — IKIGA — Julius — Matheus Maye — Paris Carmen — Sticky Shay — SYMN

Evenement Details
Datum:
26 november 2023
Tijd:
13:00 – 22:00
Schema:
– Conference 13:00 – 18:00 | Doors open 13:00
– Dinner & Networking 18:00 – 19:30
– Showcase 19:30 – 22:00 | Doors open 18:30
Locatie:
Poppodium Volt
Adres:
Odasingel 88,
6131GZ, Sittard-Geleen

Meer Info en Tickets
Over
Instagram
Tiktok
Youtube
Facebook


Gebruik onze speciale kortingscode “popinlimburg” en krijg 20% korting!

Sponsoren
VERGE CONNECT is een initiatief van VERGE, en wordt mogelijk gemaakt door provincie Limburg, Stichting FSI, Gemeente Sittard-Geleen, Heijnens Audio Light Vision, Fire N Gold Music en Poppodium Volt.

Over VERGE
VERGE is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het verbeteren van het Euregionale klimaat voor popmuziek, en in het bijzonder voor het ondersteunen van excellent muzikaal talent.

De visie van VERGE is om uiteindelijk de ‘Euregio’ (Zuid-Nederland, West-Duitsland en Oost-België) op de kaart te zetten als een levendige muziek hotspot, van waaruit getalenteerde makers echte kansen hebben om internationaal door te breken

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht