Nieuws

VACATURE – Projectmedewerker Kunstbende Limburg per 1-9-2021 voor 0,67 FTE

Over Kunstbende:
Kunstbende is een landelijk platform voor jong en creatief talent, met in elke provincie een eigen afdeling. In verschillende kunstdisciplines zoals dans, muziek, beeldende kunst, literatuur en poëzie, theater, film en fotografie e.d. krijgen jongeren in de leeftijd van de 13 t/m 18 jaar de gelegenheid om te experimenteren met kunst, het opdoen van podiumervaring en het ontdekken én ontwikkelen van hun talent. Kunstbende Limburg kent een rijk spectrum aan activiteiten zoals de landelijke wedstrijd; een scholentour; open podia; een zomertour; diverse masterclasses en (op maat) begeleiding in samenwerking met grote en kleine culturele instellingen, podia en festivals in de hele provincie. Veel bekende artiesten komen voort uit de kweekvijver van Kunstbende. Voorbeelden van bekende artiesten zijn o.a.: Trijntje Oosterhuis (Total Touch), Martin Garrix, Vincent Vianen, Claudia de Breij, Abdelkader Benali, Janne Schra en DeWolff.

Over de organisatie:
Iedere provincie in Nederland heeft haar eigen regionale Kunstbende kantoor. In Limburg wordt Kunstbende in opdracht van Stichting Festivals Limburg georganiseerd, onderdeel van de provinciale koepel voor popmuziek: Pop in Limburg. Pop in Limburg is een door de Provincie Limburg gesubsidieerde stichting, heeft een steun- en adviesfunctie voor de Limburgse popsector en organiseert ook een breed palet aan educatie- en talentontwikkelingsprojecten in Limburg en de Euregio. De meest bekende projecten zijn o.a. Popsport, Nu of Nooit, DVERS, Music and Business en de Week van de Limburgse Popmuziek. Pop in Limburg heeft momenteel 4 vaste medewerkers in dienst en werkt daarnaast op projectbasis samen met tientallen zzp’ers en stagiaires.

Omschrijving van de functie:
Als projectmedewerker ben je primair verantwoordelijk voor de uitvoering en (door)ontwikkeling van Kunstbende in Limburg. Je onderhoudt o.a. het contact met het landelijke bureau van Kunstbende en overlegt op regelmatige basis met alle provinciale projectmedewerkers in de rest van het land. Meestal ga je daarvoor ook een paar keer per jaar naar Amsterdam of Utrecht. Daarnaast onderhoud je het provinciale netwerk van Kunstbende in Limburg, waarin bij de diverse kunstdisciplines wordt samengewerkt met veel verschillende culturele instellingen, podia, festivals en kunstvakopleidingen.

Kunstbende Limburg bestaat zoals hierboven beschreven uit een breed palet aan activiteiten. Je organiseert het project van ‘A tot Z’ in samenwerking met collega’s en de stagiaires binnen het team van Pop in Limburg. Je houdt het overzicht en ziet erop toe dat de planning wordt nageleefd. Je bent verantwoordelijk voor het uitschrijven van projectplannen, draaiboeken en de planningen; het werven, informeren en begeleiden van de jonge deelnemers; het werven en aansturen van de vele vrijwilligers; het aantrekken van coaches en juryleden; de acquisitie van (prijs)sponsoren; het vastleggen van locaties (podia en festivals) voor uitvoeringen; het opzetten van begeleiding- en coachingtrajecten in samenwerking met onze culturele partners et cetera.

Wij zoeken iemand die:
Zich betrokken en verantwoordelijk voelt bij haar, zijn, hen omgeving en het belangrijk vindt dat er in de provincie Limburg een culturele infrastructuur is waarin jonge mensen, met een passie voor kunst en cultuur, gestimuleerd worden, kunnen ontdekken en kansen krijgen geboden. Die omgeving creëren we samen met onze culturele partners en alle samenwerkingen die er zijn en/of die we nog gaan opzetten. Je kunt je verplaatsen in de behoeftes van de deelnemers en stemt onze projecten en samenwerkingen af op die behoeftes. Je hebt een antenne voor talentvolle mensen die we betrekken bij de activiteiten, denk hierbij aan vrijwilligers, coaches, presentatoren e.d.

Je hebt een Hbo-opleiding afgerond en hebt minimaal twee jaar werkervaring, bij voorkeur in de kunst- en cultuursector of het welzijns- en jongerenwerk. Je realiseert je dat activiteiten van Kunstbende veelal plaatsvinden in de vrije tijd van onze deelnemers, dus in de weekenden en avonduren en je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. Je bent een teamplayer en je kunt ook zeer zelfstandig werken. Je bent goed in plannen en werkt efficiënt. Je bent zorgvuldig en secuur. Je kunt mensen meenemen, enthousiasmeren en overtuigen. Je bent besluitvaardig, stressbestendig en bent het gewend om de leiding te nemen. Je bent je in het bezit van een rijbewijs.

Wij bieden:
Een werkomgeving op ons prachtige kantoor in Geleen, waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega’s aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering. Als je bij Pop in Limburg werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk. Een projectmedewerker is ingedeeld in salarisschaal 6. Bovenop je salaris bouw je elke maand pensioen en Individueel Keuzebudget (IKB) op. Je bepaalt zelf wanneer je dit IKB laat uitbetalen. Deze vacature betreft vooralsnog een parttime functie van 24 uren per week met in de toekomst mogelijk nog uitbreiding van de uren.

Sollicitatieprocedure:
Net zoals Pop in Limburg zich niet beperkt tot alleen popmuziek zijn wij op zoek naar mensen die nu in onze organisatie ondervertegenwoordigd zijn. Spreekt deze functie je aan en voldoe je aan onze functie-eisen? Dan maken wij graag kennis met je! Stuur dan vóór 23 juli 2021 je motivatiebrief t.a.v. Paul Moerel naar paul@popinlimburg.nl.

Gerelateerde artikelen met VACATURE – Projectmedewerker Kunstbende Limburg per 1-9-2021 voor 0,67 FTE

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht