Nieuws

TV-programma Talent & Co start crowdfunding voor talenten

Talent & Co, het nieuwe tv-programma op L1 dat jonge Limburgse talenten volgt, start een crowdfundactie. De opbrengst is bedoeld voor de aankleding van het podium in het Parkstad Limburg Theater in Kerkrade waar de spetterende finale van het programma op 5 januari 2019 plaatsvindt. In deze afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren. Wat is mooier dan dit voor een knallend decor te doen! Het kan immers hun springplank zijn voor een grootse carrière. De eerste aflevering van Talent & Co is zaterdag 1 december te zien vanaf 18.00 uur bij L1. De crowdfund is gericht op de slotavond waar de talenten voor een live publiek mogen schitteren. Mensen kunnen geld geven voor het realiseren van een uniek podium voor de vijf talenten. De donateurs ontvangen tegenprestaties zoals een kijkje achter de schermen, naamsvermelding op de ‘Wall of co’s’, vip-tickets en nog veel meer! Meer info hierover is te vinden op de crowdfundwebsite ‘Voor de kunst’.

 Gedeputeerde Koopmans: ‘groot belang talentontwikkeling’

In het gebouw van L1 in Maastricht werden begin dit jaar de vijf talenten gepresenteerd die meedoen aan het nieuwe tv-programma Talent & Co. Gedeputeerde Ger Koopmans benadrukte tijdens de presentatie het belang van talentontwikkeling in Limburg. Naast de Provincie waren er vertegenwoordigers van de deelnemende Limburgse scholen, maar ook ondersteunende organisaties, zoals Huis voor de Kunsten Limburg, Kunstbende Limburg, DOOR! Masterplan Muziekonderwijs en Stichting FSI.

Vijf kandidaten geselecteerd

Uit 20 Limburgse talenten werden eind vorig jaar 5 kandidaten geselecteerd. Het ging om Sino Schoonbrood (16 jaar) uit Simpelveld van het Grotius College (piano), Lotte Boonen (14 jaar) uit Born van het Bonnefanten College (dans), Tijn Bosch (13 jaar) uit Genhout van de Kunstbende (dj), Pim Hesen (13 jaar) uit Broekhuizenvorst van het Valuascollege (sopraansaxofoon) en Fabiënne van den Hombergh (16 jaar) van het Schöndeln Lyceum (dwarsfluit). De kandidaten zijn gescout via Kunstbende Limburg en de Limburgse cultuurprofielscholen: scholen waarin kunst en cultuur nadrukkelijk op het lesrooster staan.

FSI Talent Trofee

Talent & Co volgt jong ontluikend talent en onderscheidt zich van andere bekende talentenprogramma’s door de focus op de ontwikkeling van talenten. Het wordt een serie van zeven wekelijkse afleveringen.Talent & Co is geen talentenjacht. Wel bepaalt een jury welk talent zich in een jaar tijd het meest heeft ontwikkeld, hetgeen beloond wordt met de FSI Talent Trofee, een waarderingsprijs in de vorm van een cheque ter waarde van € 2000,- door de talenten te besteden aan coaching, cursussen ofbenodigd materiaal. Stichting FSI is een fonds dat het stimuleren van talent en culturele initiatieven een warm hart toedraagt.

Multimediaal programma

Talent & Co is een tv-format van Paul Versteegen Productions uit Landgraaf en is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg, dat zich inzet voor een culturele infrastructuur, waarin talenten kunnen excelleren. Het programma heeft zijn eigen website, www.talentenco.tv, waarop extra informatie over het programma en de talenten te vinden is. Bovendien koppelt de website de talenten aan het rijke Limburgse landschap aan opleidingsmogelijkheden, coaching en podia. Talent & Co laat zien wat er komt kijken bij de ontwikkeling van ontluikend talent. Het is een weg met grote en kleine hobbels, beïnvloed door vele aspecten, zoals familie, school, docenten en sociale achtergrond. Een goede begeleiding is essentieel. Zeker voor jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar. Om die reden is er gekozen voor deze doelgroep. De eerste aflevering van het programma is zaterdag 1 december te zien vanaf 18.00 uur bij L1.


 

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht