Nieuws

TrapLab Radio wint Limburgse Popprijs voor Beste Limburgse Initiatief

Uitreiking in Grenswerk kent meerdere winnaars uit Venlo

TrapLab Radio wint Limburgse Popprijs voor Beste Limburgse Initiatief

Venlo, woensdag 29 januari 2023

Gisteravond won online radiostation TrapLab Radio de Limburgse Popprijs 2022 in de categorie ‘Beste Limburgse Initiatief’ tijdens de officiële uitreiking in Poppodium Grenswerk. Deze categorie richt zich op initiatieven of projecten die uit de Limburgse scene zijn ontstaan. Naast TrapLab Radio won ook de Venlose rapper Jiri11 een Limburgse Popprijs in de categorie ‘De Belofte’. In 2020 wist Grenswerk ook al de Popprijs voor ‘Beste Muziekorganisatie’ te winnen.

TrapLab Radio is een online radiostation en livestream opgericht door een aantal jonge dance liefhebbers uit Venlo. Ze zenden iedere vrijdag uit vanuit Poppodium Grenswerk en organiseren daarnaast dance events en festival hostings. TrapLab Radio is een thuishaven voor dj’s, producers, collectieven, maar vooral de liefhebber van elektronische muziek.

Op dinsdagavond 28 maart 2023 werden de Limburgse Popprijzen over het jaar 2022 uitgereikt in een vol Grenswerk. Deze uitreiking was live te zien op L1. Over TrapLab Radio had de jury het volgende te zeggen:

“De winnaar in de categorie ‘Beste Limburgse Initiatief’ heeft regionaal talent een podium geboden en ruimte gegeven aan alternatieve muziek. Het initiatief is een prachtig voorbeeld van het creëren van een beweging in de muziekscene van Limburg, dat vanuit passie is bedacht en ook daadwerkelijk is gelukt. De commissie denkt dat dit initiatie zich de komende jaren ook verder blijft ontwikkelen en er nog veel meer mooie dingen gaan gebeuren.”

De winnaar in de categorie ‘Beste Muziekorganisatie’ werd Poppodium de Nieuwe Nor. De winnaar in de nieuwste categorie ‘Beste Initiatief’ is TrapLab Radio. De winnaar in de categorie ’De Young Professional’ is Yentl Meijers. En de winnaar in de categorie ‘De Belofte’ is Jiri11, die tevens binnen deze categorie een openingsplek op Pinkpop 2024 heeft weten te bemachtigen.

Alle categorieën zijn beoordeeld door een externe beoordelingscommissie. De winnaars ontvangen geldbedragen, die mede mogelijk gemaakt zijn door de Provincie Limburg, die zij mogen inzetten om te investeren in hun activiteiten of muzikale carrière.

De Limburgse Popprijzen worden dit jaar voor de vierde keer uitgereikt aan artiesten, ondernemers en/of organisaties die in 2022 de meest significante bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse popmuzieksector. Nieuw dit jaar is de categorie ‘Beste initiatief’. Met deze categorie wil Pop in Limburg initiatieven of projecten die uit de Limburgse scène zijn ontstaan in de spotlight zetten.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht