Nieuws

TRANSFORMER @ Muziekgieterij Maastricht

Op 02 september organiseert de Muziekgieterij TRANSFORMER. Een muzikale amuse in de opmaat naar Muziekgieterij en festival Bruis 2.0, in en om het Sphinx Kwartier.

Met bands als Millionaire, The Orwells, Donnerwetter, Find Us in Slumberland, Mind Rays,Lookapony, Barely Autumn en Wooly Mammoths heeft TRANSFORMER een overtuigende line up waar iedere muziekliefhebber van gaat likkebaarden.

Naast de bekende elementen van goede muziek, fijne drankjes en lekker eten zal er ook een expositie te zien zijn van 10 jaar Muziekgieterij en festival Bruis.

Tickets zijn te koop vanaf 02/06 10.00am online via http://www.muziekgieterij.nl/, offline bij de Muziekgieterij en de lokale Primera winkels. Er zijn een beperkt aantal ‘Early Birds’ beschikbaar voor maar €15*, in de reguliere voorverkoop kosten de tickets €20* en op de dag zelf €25*

TRANSFORMER 2017

·        02/09/2017
·        15.00-03.00u
·        Muziekgieterij, Maastricht
·        Boschstraat 7, 6211 AS Maastricht

*prijs exclusief service kosten

 MILLIONAIRE:

De Belgische rockband Millionaire is terug! Het gezelschap rondom Tim Vanhamel bracht in 2001 hun debuutalbum Simian Flock uit, waarmee ze voorprogrammas scoorden bij mega-acts als Muse, Foo Fighters en Queens of the Stone Age. Josh Homme van QOTSA benoemde Vanhamel zelfs tot zijn persoonlijke protege en produceerde ook Millionaires tweede album Paradisiac (2005). Nu in 2017, net voor zijn veertigste verjaardag is Tim Vanhamel klaar voor een comeback met zijn band. “Sciencing” is de titel van het derde album van de rockgroep.

THE ORWELLS:

Orwells uit Chicago, Illinois maken energieke gitaarrock. Slim, mystificerend, ruig en vuig. Drie jaar na het verschijnen van het bejubelde debuutalbum Disgraceland verscheen in februari van dit jaar het nieuwe album Terrible Human Beings, dat wederom geproduceerd is door Jim Abbiss (Arctic Monkeys en, jawel, Adele). The Orwells is zo’n band die op plaat goed is, maar live nog veel beter.

DONNERWETTER:

Donnerwetter uit Arnhem is een band als een klassiek circus. Het doek gaat open en je komt ogen en oren tekort. De zang als clowns die je melancholisch stemmen en dan weer aan het lachen maken, vingers die de instrumenten als acrobaten bespelen en je verbazen en verrassen, de karakters van het vierkoppig orkest zijn uiteenlopend als de dieren (een mastodont, een kalf, een wasbeer en een ulk) die in de piste hun kunsten vertonen. Het vermaak prikkelt al je zintuigen en bezorgt je een gruwelijk potje moodswings waarop je wel zit te wachten. Deze theatrale, uitzinnige band met louter klasbakken grijpt je vast, neemt je mee, aait, mept, kietelt, knijpt en knuffelt.

FIND US IN SLUMBERLAND:

De muziek van Find us in Slumberland bevindt zich ergens tussen het rationele land van de dag en het dromenland van de nacht. De muziek doet misschien denken aan Bon Iver, Angus & Julia Stone of Sigur Ros, maar liever plakt de band geen plaatje op hun sound. Dat doet de luisteraar zelf wel, want de melancholische droompop dient als soundtrack voor de fantasieën in hún hoofd.

MIND RAYS:

De Belgische band Mind Rays staat garant voor een aanstekelijke mix van rauwe primitieve punk en snedige garagerock met een psychedelisch randje. Met optredens in België, Nederland en Frankrijk bouwt Mind Rays al sinds 2013 aan een ijzersterke livereputatie. De band is op het podium niet anders te omschrijven dan als een krachtige en vernietigende explosie.

LOOKAPONY:

Het Nederlandse antwoord op de Acrtic Monkeys.Lookapony bestaat uit vier kwajongens uit Eindhoven die een mix van rock ’n roll en garagerock spelen. Toch namen ze hun album Ha-Satan niet op in een garage, maar in een vochtige kelder waar de ratten nog geen brood van lusten. Het resultaat is wel een vijf sterrenmaaltijd.

WOOLY MAMMOTHS:

De nieuwe lievelingen van Studio Brussel speelt sixties indiepopsongs, gemixt met een stevige scheut psychedelica die doet denken aan Tame Impala. Het Brusselse Wooly Mammoths zoekt de grenzen van pop en psychedelica op, maar blijft lekker mysterieus. Bij deze bende staat de song centraal en dat resulteert steeds weer in popsongs die zich in je trommelvliezen weten te nestelen.

BARELY AUTUMN:

Barely Autumn brengt alternatieve indie pop recht uit het hart en is een echte aanrader voor liefhebbers van Sophia, Eels, Neil Young en Elliot Smith. Vorig jaar dook de jonge band al op als Verse Vangst, de rubriek van Indiestyle waarin ze recente Belgische singles in de kijker zetten: “Wat Barely Autumn met donkere kleuren en akkoorden doet, is alvast een streling voor het oor”.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht