Nieuws

Transformer II Festival komt weer naar Maastricht!

In september 2017 lanceerde de Muziekgieterij een zeer succesvol showcase festival Transformer. Met bands als Millionaire, The Orwells, Donnerwetter, Find Us in Slumberland, Mind Rays, Lookapony, Barely Autumn en Wooly Mammoths had de eerste editie een overtuigende line up die iedere muziekliefhebber deed likkebaarden.

Deze lijn wordt op 20 mei 2018 doorgezet bij de tweede editie van Transformer. Op het menu deze dag staan Teen Creeps, Piquet, Elefant, Peter Kernel en Swervedriver.

Teen Creeps is een indie rock trio uit Gent met een voorliefde voor de alternatieve rock uit de jaren ’90 en punk. Hun muziek bevindt zich ergens tussen melodie en agressie en werd al omschreven als “Guided By Voices, maar agressiever” en “Fugazi, maar dan stiekem goedgezind”

Piquet uit Hasselt maakt experimentele pop met transoceanische vocalen. Ingetogen wanneer het (echt) moet, maar ook niet vies van punk en oosterse psychedelica.

Elefant uit Gent is het nieuwste muzikale project van Wolf Vanwymeersch (The Van Jets), Mario Govaert, Maarten Flamand (Antler King, Ian Clement) en Stijn Vanmarsenille (Future Old People Are Wizards). Elefant is een brouwsel van kraut, noise rock, oosterse invloeden, sludge én pop. Neu! meets Slacktone meets Diamanda Galas meets Mykki Blanco meets Magma.

Peter Kernel is een Zwitsers-Canadese postpunkband, opgericht door grafisch ontwerper Aris Bassetti (Zwitser) en filmmaker Barbara Lehnhoff (Canadees). De twee ontweken elkaar op een school voor visuele communicatie & design in Zwitserland totdat hij haar experimentele filminstallaties ontdekte en zij zijn muziek.

Het oorspronkelijk uit Oxford afkomstige Swervedriver was in het begin van de jaren negentig een van de belangrijkste exponenten van de kortstondig bloeiende shoegaze-scene, en een van de toonaangevende bands op het fameuze Creation Records van Alan McGee.  25 jaar na de release van Swervedriver’s classic album Mezcal Head, zal de band in mei 2018 voor het eerst live optreden in Europa en het Verenigd Koninkrijk, in de formatie van Adam Franklin, Jimmy Hartridge , Mikey Jones en Ben Ellis (Iggy Pop).

Met de lancering van de tweede editie van het festival Transformer kondigen wij ook aan dat we voor seizoen 2018-2019 iedere maandag, in samenwerking met Kaleido en Intro in Situ, een concert onder de noemer van Transformer Club gaan organiseren. De eerste namen volgen snel.

Tickets zullen 28 februari a.s. om 12pm on sale gaan.

Early birds kosten 7,50 inc service, de reguliere voorverkoop zal 10 euro inc. service zijn en tickets aan de deur kosten 12,50 inc. Service.

Klik hier voor meer info!

Gerelateerde artikelen met Transformer II Festival komt weer naar Maastricht!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht