Nieuws

Transformer festival kondigt laatste namen aan!

Transformer, het festival dat voor het derde jaar het seizoen van de gelijknamige clubavond afsluit, kondigt vandaag de laatste nieuwe namen aan. Transformer is de ‘ontdekkings-clubavond’ in M, de live venue in Maastricht, tot nu toe bekend als De Muziekgieterij. Een avond waar nieuwsgierige muziekliefhebbers wekelijks nieuwe beloftevolle acts gepresenteerd krijgen. In het verleden gaf Transformer al in een vroeg stadium een podium aan inmiddels doorgebroken acts als: Bruno Major, Luwten, Ryan McMullen, CUT_ en recentelijk nog Whispering Sons.

De nieuwe namen voor het festival op 15 juni zijn:

Pip Blom, de jonge Amsterdamse rijzende ster van de indie pop die bezig is aan een doorbraak in Engeland.

Amyl & The Sniffers, de Australische punk band rondom een zangeres die doet denken aan een totaal losgeslagen Debbie Harry

Andrea Belfi, hypnotiserende electro landscapes waarin live drums centraal staan, die eerder samenwerkte met o.a. Nils Frahm. Na zijn Transformer optreden gaat Andrea Belfi door Europa als special guest van Radiohead frontman Thom Yorke’s Tomorrow’s Modern Boxes tour.

Isbells, de in gracieuze indie popsongs grossierende formatie uit Leuven rondom singer-songwriter Gaëtan Vandewoude.

Eerder werd al bevestigd: Mintzkov (BE), Someone (NL), Lysistrata (FR),
Stadt (BE), Bawrence Of Aralia (NL) en Penelope Isles (UK).

Deze editie van het Transformer festival is een coproductie met INTRO, die artist in residence Julian Edwardes presenteren.

Transformer Ambassador Club
Rondom het festival op 15 juni zullen ook de nieuwe plannen voor de Transformer Ambassador Club bekend gemaakt worden. Een nieuwe ledenpas die toegang zal geven tot de wekelijkse Transformer avonden en andere muzikale voordelen zal gaan bieden.

De laatste keer in de ’oude’ Muziekgieterij
September 2019 opent de Muziekgieterij de deuren van M, hét nieuwe poppodium in Maastricht. Met twee nieuwe zalen, die ruimte bieden aan 1.100 en 350 bezoekers, en een Foyer Café is M het grootste pop podium van Limburg.Het Transformer festival op 15 juni is officieel de laatste show in de oude Muziekgieterij. De laatste kans voor vaste bezoekers om afscheid te nemen van het oude gebouw.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht