Tips & Tricks

Op deze pagina geven we je tips en tricks om je profielpagina zo goed mogelijk in te vullen. Hoe zorg ik dat mijn foto goed uit ziet? Hoe voeg ik een video toe? We vertellen het je hier beneden!

Afbeeldingen toevoegen

Een artikel op de Pop in Limburg website bevat een aantal afbeeldingen:

Afbeelding overzichtpagina

Deze afbeelding moet tenminste 700 bij 467 pixels groot zijn. Plaats hier geen logo, maar liever een groepsfoto, een foto van je zelf of iets anders dat jou of je dienst in beeld brengt.

Profiel afbeelding

Deze afbeelding wordt getoond in een cirkel en wordt dus vierkant geknipt. De minimale grootte is 400 bij 400 pixels. Gebruik dit, wanneer je je logo aan je pagina wil toevoegen. Zorg dat je logo precies in het midden van de afbeelding staat voor het beste resultaat.

Sfeerafbeelding

De sfeerafbeelding is eigenlijk een uitsnede van de je afbeelding voor de overzichtpagina. Wil je dat je afbeelding in alle afmetingen zo mooi mogelijk wordt getoond? Zorg er dan voor dat je afbeelding minimaal 700 pixels breed en 467 pixels hoog is. Een liggende foto van een camera of telefoon hebben dezelfde verhouding en zijn over het algemeen prima.

Zorg dat het belangrijkste deel van de foto in het midden staat en vermijdt staande foto’s.

Video of geluid embedden

Wil je een video of afspeellijst toevoegen aan je pagina? Dat kan! Hiervoor is het noodzakelijk dat je de embed-code invult en niet de url van de video / afspeellijst.

Wat is een Embed code?
Een platform als Youtube, Spotify, Vimeo, soundcloud en vele anderen maken het mogelijk om content te “delen” op je eigen site. Met “embedden” plaats je een stukje van deze site op je eigen. Met alle voordelen! Je hebt geen eigen player nodig en je je vergroot je exposure.

Geen idee waar je aan de embed-code vindt?
Bij elk platform staat het net ergens anders, maar in principe lijkt het altijd sterk op elkaar. Een embed code kenmerkt zich met name doordat het wordt geopend en gesloten door <iframe></iframe>

Hieronder wat voorbeelden!

Youtube

Soundcloud

Vimeo

Hoe schrijf ik een nieuwsbericht

Zorg er voor dat, wanneer je een nieuws of persbericht aanlevert, dit op een goede manier is opgebouwd. In het onderstaande voorbeeld hebben we een voorbeeld van een goed nieuwsbericht. Doe er je voordeel mee!

Voorbeeld nieuwsbericht