Nieuws

TIJDREIZIGER, met 50 JAAR PINKPOP, “Pinkpop in Geleen”.

Heemkundevereniging Geleen pakt uit met een expositie over 50 jaar ((pop)muziek)geschiedenis van Floris Kolvenbach (geboren in 1947 in Tiel), frontman van de legendarische band The Dream in combinatie met 50 jaar Pinkpop, “Pinkpop in Geleen” met materiaal uit de Geleense archieven.

Vooraf
Zaterdag 11 mei 2019 Brengt de touringcar* fans van Tiel, via Nijmegen naar Geleen, een “Magical History Tour” met muziek en video aan boord.
12.00 uur Verwachte aankomst en ontvangst van gasten in het Heemkundelokaal, Jupiterstraat 35a, Geleen, waarbij de pers van harte welkom is.
15.00 – 15.45 uur Optreden van The Dream op de 25ste editie van Mama’s Pride Burgemeester Damenpark Geleen https://www.mamaspride.nl/acts/the-dream/

* Albert Wammes, schrijver van het boek De Tijdreiziger
* Hans van Vuuren, directeur / uitgever van Centertainment BV
* Viola van Alphen, creatief directeur van Manifestations
* Judy van Meteren

Aanleiding
Aanleiding voor de tentoonstelling is het ordenen en onderbrengen van het archief van Floris Kolvenbach (6-9-1947) bij het Regionaal Archief Rivierenland in Tiel en een boek Tijdreiziger (274 blz) dat hierover geschreven is op basis van archiefstukken en interviews door Albert Wammes, een liefhebber van zijn muziek. Bij het boek zijn twee muziekalbums uitgebracht van Floris Kolvenbach: 20th Century Music met niet eerder uitgebracht werk en The Screen met nieuwe eigentijdse nummers.

Expositie
De expositie Tijdreiziger omvat de afgelopen 50 jaar in Nederland en de Wereld in (bewegend) beeld en geluid met een hoofdfiguur aan de hand waarvan deze cultuurhistorie tot leven komt. In dit  geval Floris Kolvenbach, de frontman van de legendarische underground band The Dream.
Zijn werkzame leven voert ons langs het ontstaan van de jongeren(pop)cultuur, een nieuwe sound met maatschappijkritische teksten, de eerste popfestivals, het gebruik van computers en synthesizers, audiovisuele kunst tot en met een chronologische wereldencyclopedie op basis van digitale film(fragmenten). De expositie wordt aangevuld met Geleens materiaal van “Pinkpop in Geleen”

Programma
15.00 uur Paneldiscussie met lokale prominenten, Ruud van Wersch, ben Heutmekers, Jan Smeets over de eerste Pinkpop 1970 in Geleen;
15.45 uur solo-optreden van Floris Kolvenbach in de Karroessel;
16.30 – 17.30 uur Opening en bezoeken van expositie Tijdreiziger.

Openingstijden expositie zijn: maandag en donderdag van 14.00-16.30 uur en zaterdag en zondag van 10.00-16.00 uur. Laatste dag 23 juni Graaf Huyn Festival: 11.00-17.00 uur.
Bijzonderheden: Gratis entree!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht