Nieuws

Thijs Schrijnemakers op het Limburg Festival 2023

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus tijdens het Limburg Festival 2023 brengt muzikant Thijs Schrijnemakers een eerbetoon aan zijn vader. die zijn dromen liet varen onder hoogspanningsmasten. In de voorstelling Village Bomber’s Requiem volgt Thijs de stroomkabels die het Limburgse landschap doorkruisen. Hij vertelt het verhaal van vader Ton, die zich middels zijn passie voor fotografie staande hield als opzichter en landschapstekenaar bij Essent. In een oerwoud vol steekpenningen, met rond iedere kerst de onzekerheid van een reorganisatie. Een voorstelling over de hobbelige weg van het ouderschap.

Schrijnemakers, die zijn sporen ruimschoots verdiende met zijn band Orgel Vreten, als sessiemuzikant bij Anneke van Giersbergen, Wende Snijders en andere artiesten, komt deze zomer thuis in Limburg. Deze muziekvoorstelling wordt gemaakt door Schrijnemakers samen met beatmaker Kypski en schrijver Dennis Gaens uit Susteren. Met Thijs in de hoofdrol wil hij zijn verhaal vertellen en zijn veelzijdigheid als performer pur sang uitbreiden met zijn muzikale vertelling Village Bomber’s Requiem. Een melancholische reis door de natuur. Met een zwart randje hammondorgel, donkere soundscapes en zoekende woorden.

Village Bomber’s Requiem is mede-mogelijk gemaakt door ondersteuning van Pop in Limburg, Provincie Limburg en Prins Bernard Cultuurfonds.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht