Nieuws

Theatertour voor Frans Pollux

Dik twintig jaar staat Venlonaar Frans Pollux (1977) met een gitaar op de bühne. In die tijd schreef hij zo’n 250 liedjes en werkte mee aan meer dan 25 albums. Zijn speciale jubileumvoorstelling zorgde eerder voor meerdere uitverkochte zalen in de schouwburg in zijn thuisstad Venlo. Komende maanden gaat hij met die voorstelling op tour langs zes theaters in de provincie, van Venray tot Wittem.

Met zijn rijk gevulde muzikale rugzak trekt Pollux langs theaters en grijpt er elke avond lukraak liedjes uit. Sommige klinken vertrouwd, andere krijgen een nieuwe vorm, mede dankzij de magie van twee topmuzikanten: snarenvirtuoos BJ Baartmans en toetsenfreak Rob Geboers. Pollux zelf verbindt zijn liedjes met kleine verhalen over grote zaken.

Van Hald mich ens vas tot Goojemorge maedje, van Neet oét Lottum tot Springsteen in het Limburgs: twintig jaar Pollux in één avond. Naast de zes shows zal Frans Pollux met zijn trio ook optreden tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed. Daar zal hij een klein gedeelte van het programma spelen.

Een overzicht van de shows:
16 september – Brouwersplaats, Venlo (Nach van ’t Limburgs Leed)
29 september – Kukeleku Horst
9 november – Schouwburg Venray
13 december – Oranjerie Roermond
28 januari – Cultuurhuis Heerlen
28 februari – Kloosterbibliotheek Wittem
25 maart 2018 – Dok6 Panningen

Tickets zijn verkrijgbaar via www.franspollux.nl

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht