Nieuws

Theatershow ‘The Wieners & Friends play The Everly Brothers’

8 december 2017 in het theater van Cultuurhuis Heerlen

The Wieners met een nieuw theaterprogramma gewijd aan The Everly Brothers. Een ode aan de Koningen van de samenzang in een twee uur durende theater-voorstelling. De grootste hits, zoals Wake Up Little Susie, Bye Bye Love, Til I Kissed You en All I Have To Do Is Dream, zullen niet ontbreken, maar ook minder voor de hand liggende juweeltjes worden gespeeld, met hoorbaar veel liefde voor het origineel.

Tijdens de voorstelling komen authentieke radio en TV fragmenten voorbij en weten de muzikanten boeiende anekdotes te vertellen, over de carrière van de Everly’s, het ontstaan van de nummers en de gebruikte opnametechnieken. Speciaal voor deze show worden er weer nieuwe ‘Friends’ uitgenodigd. Niemand minder dan de zingende neven Erik Overdijk en Marc Rixen zullen een muzikale bijdrage leveren. Lokale helden die in de tachtiger jaren furore maakten als The Reno Brothers met Everly Brothers songs. Kortom een boeiende top theatershow met een spetterende afterparty door The Reno Brothers in het theatercafé.

“The Wieners staan erom bekend dat ze exact de originele sound reproduceren van de beste nummers uit de jaren ’50 en ’60. Zo ook met deze Everly Brothers Tribute-show: All I have to is dream, Cathy’s Clown, Bye Bye Love, Bird Dog… Het klinkt allemaal alsof Don en Phil vlak voor je neus optreden.”

De band, bestaande uit Jaap Wijn, Rob Roemers en Jan Timmermans, won onlangs een Dutch Country Award. Bij de theatershows worden The Wieners vergezeld van Geurt Engelsman op contrabas en basgitaar, en technicus Viek Gosen. Ze toerden met hun show in Engeland, Duitsland en Denemarken. We zijn er trots op dat we ze nu in ons eigen Cultuurhuis in Heerlen mogen ontvangen!

Praktische informatie:
Deuren open: 19:30 uur
Aanvang: 20:15 uur
Entree aan de kassa: €12,50 pp
online voorverkoop: €10,00 pp via: ikbenaanwezig.nl
Locatie: Cultuurhuis Heerlen Sittarderweg 145, Heerlen

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht