Nieuws

TheaterDichtbij presenteert nieuw programma

De afgelopen maanden waren een bewogen periode voor de Limburgse theaters. Theaters werden gedwongen om de deuren te sluiten en voorstellingen te annuleren of te verplaatsen. Een lange tijd van onzekerheid volgde, waarin de volksgezondheid prioriteit had en nog steeds heeft. Dit betekende ook dat het pas gelanceerde merk TheaterDichtbij op een lager pitje kwam te staan. Nu de theaters hun deuren weer openen, wordt ook TheaterDichtbij nieuw leven ingeblazen.

TheaterDichtbij
DOK6 Theater Panningen, Theaterhotel de Oranjerie Roermond, De Maaspoort Theater & Events Venlo, Schouwburg Venray en Munttheater Weert lanceerden in het najaar van 2019 TheaterDichtbij. Een merk dat zich sterk maakt voor de promotie van theater voor iedereen, want ‘beleving is nooit ver weg’. Op de website www.theaterdichtbij.nl is in één oogopslag te ontdekken wat er in de regio te beleven is. Op basis van een datum, locatie, genre of beleving kan de bezoeker een voorstelling selecteren. Het komt geregeld voor dat je favoriete artiest niet in theater A staat maar wel in theater B. Hierdoor hoeft men nooit meer iets te missen en ziet de bezoeker meteen welke verschillende opties er zijn. Zo staat het brede culturele aanbod in de regio overzichtelijk bij elkaar. Kortom, een beleving is écht nooit ver weg.

De samenwerking, promotie en lancering van de website verliepen voorspoedig, totdat Corona Nederland in zijn greep kreeg. Theatervoorstellingen werden geannuleerd en de theaters werden gedwongen de deuren te sluiten en alles organisatorisch te herstructureren.

Deuren weer geopend
Inmiddels hebben de theaters de deuren weer op een verantwoorde en veilige manier geopend. Artiesten staan te popelen om weer op te treden en bezoekers hebben weer zin in quality time met elkaar. Voorstellingen zijn veilig te bezoeken dankzij de maatregelen die zijn getroffen in alle theaters. Voorbeelden hiervan zijn het terugschroeven van het aantal te verkopen kaarten, desinfectiezuilen bij de entrees, looproutes en het waarborgen van 1,5 meter afstand. Vooralsnog hebben de Limburgse theaters een programmering bekendgemaakt tot en met december. Later zal het programma vanaf januari bekend gemaakt worden.

Meer dan 200 voorstellingen
Inmiddels zijn de eerste voorstellingen geweest en gasten genieten weer van theater. De eerste reacties van de gasten zijn dan ook erg positief. Het volledige aanbod van de vijf theaters, met meer dan 200 voorstellingen, is terug te vinden op www.theaterdichtbij.nl. Met o.a. meer dan 40 verschillende cabaretvoorstellingen, 20 familieproducties, 27 verschillende muziekconcerten en een mooie selectie van toneel, dans, theatercolleges, musical en show is er een grote keuze in Noord- en Midden Limburg. Beleving is nooit ver weg.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht