Nieuws

The Ten Bells: Homecoming Party + EP Release

De Popronde bracht hen dit jaar door heel het land – van Rotterdam naar Nijmegen en van Middelburg naar Emmen – maar op vrijdag 7 december komen ze weer thuis; reden voor een feestje! Een ‘The Ten Bells-feestje’ welteverstaan, en die zit zoals gewoonlijk vol verrassingen om helemaal uit je plaat te gaan. En over een plaat gesproken … The Ten Bells brengen diezelfde dag óók hun nieuwe EP uit op CD én vinyl! Samen met Grim Tim, Stompin’ Grounds, Lotte Slangen & Eric Coenen en Robbert Duijf tovert het viertal poppodium NIEUWE NOR om tot een oud-Engelse pub vol harde doch dansbare nummers, energieke shows, en riffs om je vingers bij af te likken.

The Ten Bells
De garage/blues-rock band maakte een ware bliksemstart! The Ten Bells debuteerde tijdens de Limburgse bandwedstrijd Nu Of Nooit, won deze, en stond vervolgens als opener op Pinkpop. Hun debuut-EP, die zij in 2017 in de NIEUWE NOR releasten, werd meer dan 15.000 keer gestreamd. Datzelfde jaar speelden zij meer dan 40 shows, waaronder supports voor Golden Earring en Black Box Revelation, en dit jaar is het band overal in Nederland te zien tijdens Popronde!

Grim Tim
Grim Tim creëert een uniek en dynamisch brouwsel doordrenkt met vuige rock. Teruggaand naar de gloriedagen van rock ’n roll: fris, urgent en relevant. Met catchy songs en enorme refreinen ga je automatisch uit je dak! Het powertrio was al twee keer eerder te zien in Heerlen: in 2017 speelden ze tijdens Popronde Heerlen in een bomvolle Bluff, en begin dit jaar waren ze nog te zien als support bij blues-talent Laurence Jones in de NIEUWE NOR.

Stompin’ Grounds
Stevige songs waarin de karakteristieke stampende beats en scheurende gitaren van de blues-rock worden vermengd met de virtuositeit en dansbaarheid uit de gypsy-swing: Triggerfinger meets Pokey LaFarge. “Zonder al teveel theatrale capriolen krijgt Stompin’ Grounds de zaal aan het dansen”, aldus ZEF Magazine. So, put on your dancin’ shoes and shake it!

Lotte Slangen & Eric Coenen
Intiem, donker en verrassend; het duo bestaande uit Lotte Slangen, (Luca Madu) en bassist Eric Coenen (o.a Stevie Ann, Ilse de Lange, Blowbeat) ontmoette elkaar als docent en student op de Rockacademie. Vier jaar later delen ze het podium om in een bezetting met alleen bas en vocals eigen interpretaties voor te dragen van favoriete songs.

Robbert Duijf
Singer-songwriter Robbert Duijf (Third House On The Left) is een gepassioneerde muzikant die puur, oprecht en vol overgave zijn muziek presenteert, waarbij hij geïnspireerd wordt door gospel, early blues en vestapol. De songs verhalen over liefde, verdriet, vriendschap, angst en de dood, waarbij Robbert zichzelf begeleidt met finger picking blues en ‘slide-werk’ op gitaar.

afterparty in Café Bluff!

Na afloop van de shows in de NIEUWE NOR gaan de The Ten Bells door op dé muzikale underground-spot van Heerlen, Café Bluff in de Dautzenbergstraat.


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Voorverkoop: € 7,50
Avondkassa: € 10,00

Tickets via Poppodium NIEUWE NOR.

Gerelateerde artikelen met The Ten Bells: Homecoming Party + EP Release

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht