Nieuws

THE SUITCASE PRESENTEERT DEBUUTALBUM PICTURES

Op vrijdag 2 juni presenteert de Venlose band The Suitcase haar langverwachte debuutalbum in Grenswerk. Het album draagt de naam ‘Pictures’ en is een verzameling van rauwe en gevoelige soul met een vleugje pop. Het album is geproduceerd door Jurriaan Sielcken, bekend van onder andere Jett Rebel en Lucas Hamming.

Voor de realisatie van dit album nam de band alle tijd om te schrijven en de verschillende nummers uit te werken. Uiteindelijk dook de band tien dagen de studio in om alle tracks vast te leggen. Het album is in november vorig jaar opgenomen in de gloednieuwe Trypoul Recording Studios onder leiding van producer Jurriaan Sielcken.

‘Pictures’ is The Suitcase zoals je het nooit eerder hebt gehoord

Zangeres Renée Oirbans over de totstandkoming van het album: “Het is een langgekoesterde droom die nu werkelijkheid wordt. Al sinds onze middelbare schooltijd dromen we ervan een eigen album uit te brengen. Na jaren van spelen, schrijven en bijschaven is het ons gelukt. ‘Pictures’ is rauw, soulvol en op de juiste momenten gevoelig. Het is The Suitcase zoals je het nog nooit eerder hebt gehoord.”

Radiostilte na lange tijd doorbroken

The Suitcase is opgericht in 2011 en bestaat uit zangeres Renée Oirbans, toetsenist Bart Kockelmans, saxofonist Giel Dekkers, bassist Mark Saris en drummer Huub van Dijk. De band speelde eerder op onder andere het Zomerparkfeest, Solar Weekend Festival, Festival DVERS en in Panama Amsterdam. Het was langere tijd stil rond The Suitcase, omdat er achter de schermen werd gewerkt aan nieuwe nummers. Het beste werk is nu vastgelegd op ‘Pictures’.

De album release start om 20.30 uur in het eetcafé van Grenswerk. Toegang is gratis. Het album is vanaf 3 juni verkrijgbaar bij Sounds Recordshop en via iTunes. Tevens is het album vanaf die dag te beluisteren via Spotify.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht