Nieuws

The Rikky Rokker Experience – Showcase en singlepresentatie

The Rikky Rokker Experience lanceert nieuwe single “Snakes And Leeches” tijdens showcase op 8 december in De Reünie te Geleen

The Rikky Rokker Experience is door hun vele optredens in Zuid-Limburg, waaronder support-act voor ex-Iron Maiden zanger Blaze Bayley en hun deelname aan Podiumvrees 2017, waar ze een finaleplaats wisten te bemachtigen, geen onbekende meer. De band timmert al enkele jaren hard aan de weg met eigen nummers die het verhaal vertellen over een gewone jongen met een droom: de grootste rockster worden die er ooit geleefd heeft. Het nummer “Snakes And Leeches” wordt 8 december a.s. tijdens een showcase in De Reünie te Geleen, als nieuwe single gelanceerd.

De grootste rocksterren die er ooit geleefd hebben zullen ze waarschijnlijk niet worden, maar de ambitie is er wel om vaak op het podium te staan en hun verhaal met het publiek te delen. Een verhaal waarin de invloed van grote rocksterren uit de 70’er en 80’er jaren duidelijk aanwezig is. Het publiek zal al snel ontdekken dat Rikky Rokker, de hoofdpersoon van het verhaal, als eerste de Rock ’n Roll van Todd Rundgren, Jim Steinman en MeatLoaf heeft ontdekt. Daarna is hij ook andere stijlen gaan verkennen, waarbij ROCK een centrale plaats heeft behouden.

Zowel muzikaal als visueel is The Rikky Rokker Experience een belevenis: 8 doorwinterde muzikanten staan garant voor een avond onvervalste rock met goed in het gehoor liggende, zelfgeschreven nummers. Drummer Jax Kraal, bassist Hen Litjens en rhythm-gitarist Michel Drenth vormen de solide basis voor de virtuoze muzikaliteit van toetsenist Manuel Reul en sologitarist Daniel Roumen. Voeg daarbij de powerstem van zanger Raymond Reinaerdts en de beide zangeressen Anita Aalders en Suzanne Pluymakers en je krijgt een spektakel dat zich met gemak kan meten met de grote namen uit het genre. Niet op het podium, maar wel van vitaal belang voor The Rikky Rokker Experience, is de uit Schotland afkomstige Brian Corcoran, die als tekstschrijver medeverantwoordelijk is voor het verhaal van Rikky Rokker.

The Rikky Rokker Experience zorgt op ieder evenement en voor ieder publiek voor een onderhoudende show. U bent van harte uitgenodigd om de band live mee te maken tijdens hun laatste optreden van 2017, waar tevens de nieuwe single “Snakes And Leeches” wordt gelanceerd. De showcase vindt plaats op vrijdag 8 december 2017 in De Reünie aan de Wilhelminastraat 1 te Geleen. De entree bedraagt € 5,00 en is inclusief 1 consumptie. De muzikale opening wordt om 20:00 uur verzorgd door Special Guest CBF, waarna The Rikky Rokker Experience omstreeks 21:30 uur het podium zal betreden.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht