Nieuws

The Playground Residence zoekt muzikanten voor zomer 2023

Komende zomer is Pop in Limburg weer partner van The Playground Residence: een residentieprogramma door en voor professionele muzikanten uit de popsector. De ideale plek om creatief op te laden en met gelijkgestemden uit te wisselen, maar vooral om écht tijd voor jezelf en jouw plannen te maken. Zonder dat er iets moet: je hoeft geen performance neer te zetten, liedjes te schrijven of op te boksen tegen de industrie. De residentie biedt een perfect gefaciliteerde vrijplaats om op te laden. Heel concreet: een prachtig gebouw midden in het centrum van Berlijn, van 6 tot 16 juli 2023. Onderdak, eten en drinken, openbaar vervoer in de stad, muziekinstrumenten, studio-apparatuur, netwerkmogelijkheden én ruimte om je terug te trekken: de residentie faciliteert het. In ruil daarvoor laat je ons weten hoe dit residentieprogramma past in jouw proces en waarom jij behoefte hebt aan leren van en delen met gelijkgestemden. Het kost €350 en we hebben een speciale regeling voor deelnemers die krap in hun budget zitten.

Voor wie?
Voor muzikanten uit de popsector die hun inkomen (al deels) verdienen uit of door middel van popmuziek. Van punkrock tot hardstyle, van songwriter tot rapper. Je hebt (al een beetje) ervaring als professional en je wilt die graag delen met andere gelijkgestemden. Het programma is geschikt voor professionele muzikanten die willen leren van mede-professionals en open staan voor interactie. De minimale deelname leeftijd is 18 jaar, maar schrijf je vooral in als je al een berg ervaring hebt en denkt: dit wil ik meemaken!

Hoe meld je je aan?
1. Je meldt jezelf aan vóór 1 maart 2023 aan op: www.playground-residence.com
2. Je ontvangt na aanmelding een persoonlijke bevestigingse-mail.
3. In maart 2023 maakt de selectiecommissie, bestaande uit de onderstaande partners, de groepssamenstelling compleet. De commissie kijkt naar de ideale mix van ervaring, leeftijd, genre, gender en afkomst.
4. Eind maart word je gemaild en/of gebeld met nieuws rondom jouw deelname.
5. Als je geselecteerd bent, moet eind april de betaling binnen zijn bij Stichting Playgar
6. In juni vindt de eerste kennismaking met jouw groepsgenoten plaats.
7. Tussen 6 en 16 juli 2023 vindt The Playground Residence plaats. De reis van en naar Berlijn regel je zelf. Ter plekke is alles voorzien.
8. Na afloop vinden twee peer meetings plaats: in september en in november 2023.
9. Je wordt opgenomen in The Playground Residence als ambassadeur. Je bent en blijft voor altijd welkom tijdens peer meetings én residenties. Je mag je ook voor komende edities inschrijven.

Achtergrondinformatie
De bijdrage die jij betaalt is een fractie van de kostprijs. De rest wordt bijgedragen door een verzameling van provinciale popmuziekorganisaties waaronder Pop in Limburg, landelijke fondsen, onderwijsinstellingen en sponsoren. The Playground Residence is daarnaast onderdeel van een onderzoeksprogramma naar leren in non-formele omgevingen, omdat we meer zicht willen krijgen op hoe we in de muzieksector van elkaar blijven leren. Dat onderzoeksprogramma wordt mede gefinancierd door Platform ACCT en Fontys Hogescholen. We interviewen deelnemers aan de residentie ten behoeve van dit onderzoek. De resultaten worden geanonimiseerd gebruikt. Al het onderzoeksmateriaal (transcripties van de interviews) is voor deelnemers toegankelijk. Publicaties zijn openbaar.

Georganiseerd door
The Playground Residence wordt georganiseerd door Stichting Playgar met ondersteuning van Pop in Limburg, Music Hub Brabant, De Basis, BRUT, De Coöperatie – No Man’s Land, Poppunt Overijssel, Poppunt Drenthe, Fontys Hogeschool voor de Kunsten en Eurosonic Noorderslag.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht