Nieuws

The Hillbilly Moonshiners naar Sziget Festival in Boedapest

De Weerter band The Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band is een van de acts die deze zomer op het Sziget Festival in Hongarije optreedt. Op vrijdag 11 augustus is de band te zien op het grootste popfestival van Europa, waar verder acts als The Chainsmokers, Kasabian, Major Lazer en Clean Bandit te zien zijn. Het is de tweede keer dat de band naar Hongarije afreist; in het weekend van 21 en 22 juli treden zij namelijk ook op tijdens het Veszprem Utcazene Festival.

The Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band is een hedendaagse band die moderne pophits vertaalt naar country en folk. De band was de afgelopen jaren al te zien op diverse grote festivals als Dauwpop en Bevrijdingsfestival Limburg, trad op naast acts als The Common Linnets, Kensington en Doe Maar en had airplay op radio-omroepen NPO 3FM, NPO Radio 2, Veronica en QMusic.

Recentelijk is de band gestart met een tribute aan de Britse folkgroep Mumford & Sons. Na uitverkochte shows in Theater de Huiskamer in Weert en met diverse zomerfestivals in de planning is het optreden op de tribute stage van Sziget nu al een absolute mijlpaal voor de groep. Niet in de laatste plaats omdat normaliter enkel Hongaarse acts op dit welbekende podium staan. De show van The Hillbilly Moonshiners vindt plaats na afloop van het concert van de hoofdact op de main stage, het naastgelegen podium van de tribute stage.

Deze zomer brengt The Hillbilly Moonshiners haar nieuwe single Black or White uit. De wereldhit van Michael Jackson wordt vertaald naar een moderne variant waarbij authentieke elementen uit de folk- en bluegrass muziek sterk vertegenwoordigd zijn. Black or White zal verschijnen als een unieke 12″ vinyl uitvoering waarvan slechts 250 exemplaren geperst worden. Ter financiering is de band een crowdfundingsactie gestart waarbij de LP nu al besteld kan worden – met daarbij mooie extra’s als luistersessies, ‘roadie for a day’ en digitale download exemplaren. Steun de band via deze link.

Gerelateerde artikelen met The Hillbilly Moonshiners naar Sziget Festival in Boedapest

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht