Nieuws

THE HILLBILLY MOONSHINERS & FRIENDS NAAR DE BOSUIL

Het is inmiddels uitgegroeid tot een ware traditie: The Hillbilly Moonshiners and Friends in Muziekcentrum de Bosuil. Al drie jaar op rij is het festival van The Hillbilly Moonshiners uitverkocht, en met de line-up van 2018 belooft ook de aankomende editie weer een knaller te worden! Zo komen onder meer vrienden Tim Knol, The Ragtime Rumours en Judy Blank op 1 december naar Muziekcentrum de Bosuil in Weert. De voorverkoop is per direct gestart via www.debosuil.nl

Wie kent The Hillbilly Moonshiners niet?! Sinds 2014 trekt de band heel Europa door om festivals en poppodia om te toveren tot een ware Western-bar. Met hun country bewerkingen van bekende hits van onder meer Beyoncé, Justin Bieber en Michael Jackson stond de band al op festivals als Sziget Festival, Bevrijdingsfestival Limburg en Dauwpop. Ook was de band te zien en horen op 3FM, NPO Radio 2 en Radio Veronica en deelden ze het podium met onder andere Bear’s Den, The Common Linnets en Rowwen Hèze. Trek je cowboy outfit maar vast uit de kast, want dat wordt meezingen!

In de zeven jaar na zijn doorbraak in 2010 heeft Tim Knol de wind vaak van voren gekregen. Vroeg in zijn loopbaan werden veel jongensdromen werkelijkheid: spelen op grote podia, ontmoetingen met grote helden en het kunnen leven van zijn muziek. Optredens op festivals als Lowlands, Pinkpop. Tim Knol stond overal! In januari 2018 verscheen het nieuwe album Cut The Wire met daarop onder meer de single Sweet Melodies, die veelvuldig op de radio te horen was.

Een energieke mix van old-skool ragtime, gypsyjazz en roots/blues, gespeeld met een flinke lading rock ’n roll attitude. The Ragtime Rumours gooide hoge ogen tijdens Nu of Nooit en The Dutch Blues Challenge. Tijdens die laatstgenoemde show wist de band zelfs de eerste plaats te behalen, waardoor ze dit jaar naar Memphis (USA) mocht om hier op te treden. Zorg dat je dit niet mist!

Judy Blank is terug op de podia. Met een koffer vol nieuwe liedjes over klein geluk, Louisiana en je draai proberen te vinden in de wereld. ‘When The Storm Hits’, Blanks in 2014 uitgekomen debuutalbum, kreeg een viersterrenrecensie in OOR. De kleurrijk ingevulde pianonummers, waarin sterke melodieën en een krachtig, authentiek stemgeluid de toon zetten, bleken ook live goed te werken. Ze speelde op North Sea Jazz, Lowlands en Pinkpop, was te zien bij De Wereld Draait Door en reisde later in het jaar het land het land door voor haar eerste clubtour, die zalen als Paradiso en Tivoli niet oversloeg. Ze eindigde de tour als een van de afsluitende acts op het Songbird Festival.

Gerelateerde artikelen met THE HILLBILLY MOONSHINERS & FRIENDS NAAR DE BOSUIL

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht