Nieuws

The Gulls in Volt 2022

De in Londen gevestigde folk rockers The Gulls spelen op 22 mei Poppodium Volt, in een triomfantelijke terugkeer voor de in Geleen geboren drummer Bob Kessels.

Door rebelse rock & roll te mengen met folk en alternatieve invloeden, bouwde de band

een cult-aanhang op met hun ‘Impossible Tour’ in het VK, in 2020.

De homecoming show in Sittard, de laatste Nederlandse tourdatum, belooft iets speciaals te worden, met een live albumopname gepland.

The Gulls zijn geboren in de zomer van 2019 toen Kessels Tilburg verliet voor een nieuw leven in Londen.

Hij ontmoette zanger Will Fairhead op het podium tijdens een bluesjamsessie in Noord- London; de chemie was er onmiddellijk.

Kort daarna kwamen bassist Kilian Aubertin en leadgitarist Eddie Ogle erbij.

Hun eerste repetitie in Kentish Town was pure magie en de band speelde al snel door heel Engeland.

In plaats van thuis te blijven toen Covid in maart 2020 toesloeg, deed de band het tegenovergestelde: een UK-avontuur, zonder geboekte optredens of zelfs een vaste route, al snel ‘The Impossible Tour’ genoemd. Het was een onverwacht succes, met 17 shows in iets meer dan drie weken.

Na het onmogelijke te hebben gedaan, richtte de band hun vizier op Europa. In oktober 2020 waren ze in Nederland – logeerden in het huis van Kessels’ ouders in Geleen – en gingen daarna naar Duitsland, inclusief een onvergetelijk concert in een bos “in the middle of nowhere”, plus op straat spelen in steden als Koblenz, Mainz en Keulen.

De abrupte Covid-sluiting van het grootste deel van Europa stuurde de band noodgedwongen naar Noord-Frankrijk, om daar hun debuutalbum op te nemen in het chateau van een vriend van de band’s frontman.

De situatie – hoewel het misschien deed denken aan de dramatische vlucht van The Rolling Stones naar Frankrijk om hun magnum opus Exile uit 1972 op Main Street op te nemen – was allesbehalve glamoureus.

Voor de mannen betekende het hebben van een plek om te verblijven en op te nemen werkdagen van tien uur, eerst het chateau renoveren voordat de zes uur durende studiosessies aanbraken, met daarna extra repetities in het donker.

“Om te zeggen dat er bloed, zweet en tranen zijn gestoken in het maken van dit album zou een understatement zijn”, zei Kessels.

De band leefde en werkte zes en een halve week onder erbarmelijke omstandigheden, zonder verwarming of stromend water, totdat de klus geklaard was. Debuutalbum Don’t Feed The Gulls zou uiteindelijk in de zomer van 2021, middels een album release concert in Londen, uitgebracht worden.

Voor de derde Impossible Tour door Engeland, Schotland en Wales, propten ze zich wederom met zes mensen in één enkele camper voor zeven maanden van gekte.

Al dat harde werk heeft van The Gulls een formidabele schrijf- en touroutfit gemaakt. Gesmeed in tegenspoed, beweegt hun gevarieerde geluid van het harde protest van de nieuwste single ‘The Call’ tot de klaaglijke Spaanse gitaar van ‘Never Leave This Town’; en echo’s van Neil Young en Crazy Horse die diepere Engelse folkinvloeden ontmoeten op ‘Glass Eyed’.

‘Highwayman’ doet aan Mark Knopfler en J.J. Kale denken. De teksten en emotie van Fairhead zijn oprecht en pittig, de muzikanten achter hem messcherp.

Hun nieuwe ‘Robin Hood’-tour door het VK en Europa – genoemd naar Robin Hood omdat de opbrengst naar lokale voedselbanken en andere liefdadigheidsinstellingen gaat

– zal wederom hun kenmerkende stunts bevatten: spelen op stranden, daken, boulevards en zelfs parkeerplaatsen.

In mei gaan ze drie weken door de straten van alle grote steden in Limburg om het concert in Sittard te promoten; kijk uit voor soortgelijke capriolen hier!

“When are we going to learn our lesson?”, roept de band in Glass Eyed. Met een beetje geluk, niet snel.

The Gulls live in Poppodium Volt, Sittard Zondag 22 mei

Doors: 19.30u Start: 20:00u

Tickets: https://www.poppodium-volt.nl/programma/the-gulls

Instagram: https://www.instagram.com/the_gulls_ocial/?hl=en Facebook: https://www.facebook.com/thegullsofficial/

Gerelateerde artikelen met The Gulls in Volt 2022

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht