Nieuws

The Analogues nemen afscheid van publiek met extra concert in Maastricht

Maastricht, 7 november –  Het zit er op. Ze hadden liever gezien dat The Beatles nog een paar andere platen hadden gemaakt, maar met de komende Abbey Road shows zit de missie van The Analogues – het live spelen van alle albums die door The Beatles zélf nooit gespeeld zijn – er op. Daarom neemt de band een welverdiende pauze. Maar vóór het zover is, kiezen The Analogues ervoor om naast hun afscheidsconcert in de Ziggo Dome (Hello Goodbye) een extra concert van Let it Be: ABBEY ROAD te geven in Maastricht. Maandag 13 april 2020 is de band nog één keer te zien in Theater aan het Vrijthof.

Extra concerten in uitverkochte afsluitende tournee
De belangstelling voor het afsluitende concert van The Analogues is zo groot, dat de tour, met meer dan 40 concerten in het hele land, in een mum van tijd uitverkocht was. Voor een handjevol theaters in Nederland maakt de Beatles-tributeband nu een uitzondering en geven ze een extra concert. Daarmee mag Theater aan het Vrijthof zich een van de gelukkigen prijzen, want op maandag 13 april geven The Analogues een extra concert van Let it Be: ABBEY ROAD in Maastricht. Hiermee krijgt het Maastrichtse publiek nog één, voorlopig laatste kans, om The Analogues live te zien.

Alle studio-albums van The Beatles integraal uitgevoerd
De Nederlandse tributeband The Analogues werd in 2014 opgericht. De band stelde zichzelf ten doel alle ‘studio-albums’ van The Beatles integraal te vertolken. Met studio-albums bedoelen zij de albums vanaf 1967 toen The Beatles zelf niet meer optraden. Deze albums zijn dus nooit live door de Engelse band ten gehore gebracht. In 2015/2016 toerde de band langs theaters en poppodia met Magical Mystery Tour, in 2016/2017 met Sgt.Pepper’s Lonely Hearts Club Band en in 2017/2018 met The White Album. Dit seizoen wordt het gestelde doel behaald wanneer met Abbey Road het laatste volwaardige album van The Beatles integraal uitgevoerd wordt.

Laatste studio-album Abbey Road aangevuld met hoogtepunten van Let it Be
De rechtgeaarde Beatles-kenner weet dat het album Let It Be als laatste verscheen, maar dat de opnames voor Abbey Road de laatste studio-samenwerking waren voordat de band uit elkaar viel. Eigenlijk is Abbey Road dus het laatste album. Dat The Beatles nog één keer zo’n absoluut meesterwerk konden produceren, was mede de verdienste van de teruggekeerde (producer) George Martin en (technicus) Geoff Emerick. Maar ook op Let It Be staan een aantal fantastische nummers, die het zonder meer verdienen om meegenomen te worden in deze show. Let It Be: ABBEY ROAD dus; een integrale uitvoering van Abbey Road, aangevuld met hoogtepunten van Let it Be.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht