Nieuws

Thalamus released video tweeluik Closer / Residue

Thalamus released video tweeluik Closer / Residue: een dromerige dubbelsingle. De band neemt je mee om weg te drijven in nevelig duister. Zwevende synthesizers en gitaren dragen je door een trippy droom, voortgestuwd door groovy baslijnen.

Closer en Residue portretteren elk één zijde van hetzelfde verhaal. “Het is net als bij een echt fysiek singletje, de a- en b-kant staan tegenover elkaar,” aldus de band. “Naar elkaar toe, maar wel aan een andere zijde”. Ook zijn de video’s achter elkaar te bekijken als één film en zullen daarom alleen als video uitgebracht worden. De band vindt haar invloeden in bands als Portishead, PJ Harvey, Air en UNKLE en werd door 3voor12/Limburg recent nog bestempeld als “bezwerend, verpletterend, met een ijzersterke set”.

Thalamus werd opgericht in Horst, het Limburgse dorpje dat een broedplaats lijkt te zijn geworden voor opwindende bandjes. Uit de originele samenstelling zijn gebleven gitarist Rick Groenen en broer en zus Lennart (drums) en Lotte (vocalen, gitaar) Spreeuwenberg. Thalamus bracht in 2016 een eerste ep met video uit. De band vond daarna haar laatste lid in Erik Muijsenberg (bas, synthesizer) en hield zich een jaar stil om nieuwe songs te schrijven. Met Closer / Residue licht Thalamus alvast een tipje van de sluier van het nieuwe materiaal op. Thalamus: “Er komt alweer meer aan! Onlangs hebben we een direct-to-tape sessie gedaan in Kytopia; daar zal binnenkort ook iets van uitkomen”.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht