Nieuws

TechKicks!-Event in Poppodium Grenswerk

Op woensdag 2 januari, tijdens de tweede week van de kerstvakantie, vindt in het Venlose poppodium een bijzonder ‘tech evenement’ plaats, gericht op kinderen en jongeren van 7 tot 16 jaar. Onder begeleiding van professionals kunnen de jonge deelnemers aan de slag met een keur aan leuke techniek projecten, zoals het bouwen en programmeren van robots.

TechKicks! is een samenwerking tussen IguanaFM en Smart Robot Solutions, hun doel is kinderen en jongeren de mogelijkheid te bieden om tech skills verder te ontwikkelen, nieuwe technieken te ontdekken en te enthousiasmeren voor de tech. Wekelijks wordt er in Venlo op woensdagmiddag een tech-middag georganiseerd. Daarnaast worden tech-tools, leerprogramma’s en begeleiding voor op basis- en middelbare scholen aangeboden.

Om meer kinderen en jongeren met tech in aanraking te laten komen, worden er frequent speciale TechKicks!-Events georganiseerd. Tijdens het aanstaande TechKicks!-Event in Grenswerk wordt een gevarieerd programma aangeboden: o.a., een robot bouwen en programmeren met Lego Mindstorms, robotarmen programmeren, coderen, een hologram maken, een grote robot zelf rond laten rijden of met een Arduino ‘toolkit’ aan de slag gaan.

“Tech is leuk, maar het is ook broodnodig om de juiste skills te ontwikkelen om toekomst-bestendig te blijven. Wij zien Grenswerk als een perfecte partner om TechKicks!-Events samen mee te organiseren. Muziek, licht en geluid spreekt kinderen en jongeren aan en is 100% tech. Hoe vet is het om te zien hoe de techniek of licht werkt? Iedereen heeft zich wel eens afgevraagd: ”wat zou er gebeuren als ik op dat knopje zou drukken?, dus handig om te weten hoe het functioneert.” aldus Rian Dings, Initiator van TechKicks!. 

TechKicks! en poppodium Grenswerk zien het organiseren van dit evenement als de start van een langdurige samenwerking, waarbij de intentie is om samen op regelmatige basis bijzondere Tech Events te organiseren voor kinderen en jongeren. Ook de samenwerking met het bedrijfsleven en educatieve veld zal daarbij nadrukkelijk opgezocht worden. 

“Het in coproductie organiseren van dit evenement is een logische keus. Er zijn heel veel voor de hand liggende koppelingen tussen techniek en muziek te maken: denk bijvoorbeeld aan geavanceerde geluid, licht -en showtechniek die ingezet wordt bij optredens. Veel muziek wordt tegenwoordig gemaakt door gebruik te maken van elektronische instrumenten en computers. Belangrijkste uitgangspunt is echter dat wij als innovatief cultuurpodium kinderen en jongeren graag willen inspireren en prikkelen, juist ook met techniek want daar ligt op veel vlakken de toekomst,“ aldus Grenswerk Directeur Tim Gaal.

Naast bijvoorbeeld het bouwen en programmeren van robots kan tijdens het TechKicks! Event een mini synthesizer en elektronische gitaar gebouwd worden. Ook is er een workshop in samenwerking met DJ Academy Venlo, waarbij de jonge cursisten zelf muziek kunnen maken met behulp van een professioneel computerprogramma.

Speciaal voor jongeren is er deze dag ook een avondeditie. Hiervoor zijn Sandro en Nick Cooiman uitgenodigd, de prof E-Gamers van VVV die uitkomen in de officiële e-divisie FIFA 19 competitie. Zij zullen een masterclass FIFA 19 geven en toelichten hoe zij prof e-gamer zijn geworden. Hierna is er ook de mogelijkheid om tegen ze gamen. De game zal op een groot beeldscherm te volgen zijn.

Kaarten voor TechKicks! zijn beschikbaar via de website van Poppodium Grenswerk (www.grenswerk.nl). Er zijn op 2 januari drie dagdelen die geboekt kunnen worden, daarbij is de avondsessie specifiek gericht op jongeren (tieners).

 

Gerelateerde artikelen met TechKicks!-Event in Poppodium Grenswerk

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht