Nieuws

Swingende eerste editie Daddy Cool Festival in vaderdagweekend

Gratis toegankelijk popfestival in Heerlen voor alle generaties biedt meer dan muziek

Op 15 & 16 juni vindt de eerste editie van het nieuwe popfestival Daddy Cool plaats in het prachtige park Aambos aan de rand van het stadscentrum van Heerlen. Het belooft een fantastisch, gratis toegankelijk, familie-feest te worden. Behalve muziek is er voor elke generatie iets te doen: van goocheltrucs voor de jongsten tot speciaalbier-colleges voor alle vaders. Hoofdmoot is uiteraard de muziek die over de gehele linie heel swingend en internationaal is: van de bekende Nederlanse soul-zanger Jeangu Macrooy via de afrobeat van de Belgische Congolees Baloji tot Engelstalige hiphop van de jonge Antwerpenaar Dvtch Norris en een mix van salsa, reggae en drum&bass door het Spaanse La Sra. Tomasa. Daddy Cool is gratis toegankelijk. De organisatie is in handen van poppodium NIEUWE NOR.

Een Funky Father’s Day Festival. Dat is de ondertitel van de eerste editie van Daddy Cool op 15 & 16 juni in Heerlen. Poppodium NIEUWE NOR organiseert het evenement en laat zich niet alleen inspireren door, maar werkt ook samen met, het succesvolle moederdagfestival Mama’s Pride in Geleen, waar het al jaren aan verbonden is rondom de programmering en marketing. Het doel van Daddy Cool is om te voorzien in de behoefte aan een gratis toegankelijk popfestival voor het hele gezin in Heerlen. Dit past bij de missie van de NIEUWE NOR om iedereen in Parkstad, van 8 tot 80 jaar, op een laagdrempelige manier popmuziek te laten ervaren. Daarbij kiest de organisatie voor een fantasierijke en bijzonder sfeervolle plek, het stadspark Aambos, voor de échte festivalbeleving.

Hoofdmoot en gangmaker van het festival is popmuziek. Op het hoofdpodium staan tien talentvolle acts, van lokale talenten uit Parkstad tot landelijke top-acts en internationale nieuwkomers. Op zaterdag 15 juni opent de Artist In Residence van het Parkstad Popstad Talentontwikkelingsplan Elle Hollis om 19:00 uur het festival. Daarna volgen de zwoele Nederlandse electronische artiest Gosto, de jonge Antwerpse rapper Dvtch Norris en de soul-topper Jeangu Macrooy. Zondag 16 juni begint om 13:00 uur met een speciaal kinder-programma met de DroOMBand. Daarna is het weer tijd voor regionaal talent met Oliver (pop/rock, Heerlen) en Yin Yin (Thaichedelic, Maastricht/Heerlen). Erg talentvol zijn de twee Amsterdamse bands Tape Toy (3FM talent januari 2019) en Van Common (3FM talent mei 2019), waarna het internationale muziekfeest losbarst met de Spaanse act La Sra. Tomasa dat een boeiende mix brengt van traditionele Latijns-Amerikaanse en electronische muziek en afsluiter Baloji, een Belgische wereldster in wording die is geboren in Congo. DJ Skankin’ Ank uit Heerlen zorgt dat er tijdens de pauzes heerlijk reggae, ska en funk te horen is. Ook is er een Silent Disco-area waar beide festivaldagen volop gedanst kan worden op drie verschillende kanalen waar dj’s hun kunsten laten horen.

Daddy Cool is méér dan muziek. Het is bovenal een gezellig familie-festival dat aandacht heeft voor alle generaties en daarbij de samenwerking zoekt met ondernemers in de regio: in de bierproeftuin geeft Gulpener speciaalbier-colleges voor alle vaders, terwijl een van de beste Hamburger-makers van Nederland, Rudy Westerman – ooit gestart als vrijwilliger bij de NIEUWE NOR – een uitgebreid food-area organiseert en Snoep Spinner en Woggel Balloons de kleinste festivalgangers op zondag 16 juni verwennen en verrassen met goocheltrucs, theater en lekkernijen.

Daddy Cool wordt ondersteund door de Gemeente Heerlen en Provincie Limburg en een groot aantal sponsoren. Alle informatie over het festival te vinden op www.daddycool-festival.nl.

Gerelateerde artikelen met Swingende eerste editie Daddy Cool Festival in vaderdagweekend

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht