Nieuws

Stichting Popsport ontvangt Jan Smeets Award 2018

Tijdens de Perspresentatie van Pinkpop 2018 heeft Jan Smeets de zevende Jan Smeets Award uitgereikt aan Stichting Popsport. Popsport is hét landelijke coachingsprogramma voor jong en ambitieus poptalent dat een serieuze volgende stap wil zetten met eigen werk.

In heel Nederland worden vanuit Popsport jonge bands & acts (14-20 jaar) begeleid door professionals uit het Nederlandse muziekveld. Met een programma op maat krijgen ze coaching op artistiek en zakelijk gebied én worden ze geïntroduceerd in regionale en landelijke netwerken van andere muzikanten, van muziekopleidingen, podia en de professionele muziekwereld.

De toekenning van de award en de daarbij behorende geldbedrag van € 20.000,00 is een waardering voor het vaak nog onzichtbare werk met jonge muzikanten, dat niet alleen de individuele bands en acts ten goede komt, maar ook een onmiskenbare bijdrage levert aan het lokale en regionale popklimaat. Inspanningen, die met enige regelmaat ook ertoe leiden dat oud-Popsporters doorbreken en in beeld komen bij publiek, boekers en podia. Zo opent de band Walden dit jaar Pinkpop.

Naast de belangrijke morele steun, is Popsport ook zeer geholpen met de financiële injectie door de Jan Smeets Award. Ook de timing is goed, want Popsport vaart in 2018 een nieuwe koers. Het is de ambitie om minder afhankelijk te worden van vaak wankel gemeentelijk en provinciaal cultuursubsidiebeleid. Popsport wil jong en gemotiveerd poptalent in héél Nederland structureel blijven begeleiden en is ervan overtuigd dat er ook in de private sector voldoende partijen zijn die deze ambitie financieel willen ondersteunen. In dat kader is de Jan Smeets Award 2018 de eerste en gedroomde supporter van het nieuwe Popsport Talent Support initiatief. Particulieren of bedrijven, die popmuziek een warm hart toedragen, jong talent en het popklimaat in hun regio willen ondersteunen of het programma simpelweg een sympathiek initiatief vinden, kunnen middels Popsport Talent Support donateur worden. “De Jan Smeets Award 2018 is voor de toekomst van Popsport een enorme steun in de rug en een belangrijke impuls om het programma toegankelijk te houden voor jong muziektalent in héél Nederland; van Vaals tot Leeuwarden en van Middelburg tot Emmen.” aldus Jorien Stravens, directeur Stichting Popsport.

Kijk voor meer informatie over Popsport op: www.popsport.nl.

Op 26 november 2011 werd er in Geleen feestelijk stilgestaan bij het feit dat Mr. Pinkpop Jan Smeets precies vijftig jaar daarvoor zijn eerste popconcert organiseerde. Eén van de hoogtepunten was dat Jan Smeets de speciaal ontworpen ‘Jan Smeets Award’ in ontvangst mocht nemen, aangeboden door Mojo Concerts. Deze Award wordt jaarlijks uitgereikt aan díe band, muzikant of instelling die volgens Jan Smeets vanwege artistieke, innovatieve of andere redenen recht heeft op de award. Tijdens de jaarlijkse Perspresentatie van Pinkpop in Paradiso Amsterdam krijgt de winnaar de award en een cheque met een geldbedrag van € 20.000,00 persoonlijk overhandigd door Mr. Pinkpop himself. De allereerste ‘Jan Smeets Award’ werd in 2012 overhandigd aan het festival BRUIS in Maastricht.

Winnaars Jan Smeets Award: 2012: Bruis, 2013: Stichting Popmuziek Limburg, 2014: Popronde, 2015: Kunstbende, 2016: Funpop, 2017: Jera On Air en 2018: Popsport

Gerelateerde artikelen met Stichting Popsport ontvangt Jan Smeets Award 2018

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht