Nieuws

Stichting Popmuziek Limburg organiseert coachingsdagen voor alle deelnemers Nu of Nooit 2017

Vanaf vrijdag 13 oktober organiseert Stichting Popmuziek Limburg (SPL) zes voorrondes van de jaarlijks terugkerende provinciale popwedstrijd Nu of Nooit. Dertig popacts, verspreid over zes Limburgse poppodia in de gemeenten Roermond, Heerlen, Venlo, Maastricht, Weert en Vaals, strijden hierbij om een plek in de provinciale finale op zaterdag 9 december 2017 in poppodium Volt te Sittard. Nieuw dit jaar is dat de deelnemers voorafgaand aan de voorrondes intensief worden gecoacht. Dit gebeurt tijdens de twee coachingsdagen op zondag 17 september  in Poppodium Grenswerk te Venlo en op zondag 24 september in de ECI Cultuurfabriek te Roermond.            

Tijdens de twee gloednieuwe coachingsdagen krijgen alle deelnemers de unieke kans om kwalitatieve coaching te krijgen, nieuwe inzichten te verwerven op het gebied van (cultureel)ondernemerschap, nieuwe songs te schrijven of te schaven aan het bestaande repertoire, podiumervaring op te doen, te leren omgaan met de reacties van het publiek en de media en zeker niet op de laatste plaats: hun muziek over te brengen op een groter publiek. Het publiek ziet natuurlijk vaak alleen de optredens van de dertig acts tijdens de voorrondes of in de finale, maar juist ook het hele proces achter de schermen maakt het traject van Nu of Nooit zo interessant en leerzaam voor de deelnemers. SPL wil daar met deze nieuwe coachingsdagen nog meer de nadruk op leggen. De na de voorrondes overgebleven zes finalisten krijgen, net als voorheen, ook nog twee extra coachingsdagen aangeboden.

De twee nieuwe coachingsdagen vinden plaats op zondag 17 september in poppodium Grenswerk te Venlo en op zondag 24 september in de ECI Cultuurfabriek te Roermond van 10:45 tot 16:15 uur. Op beide dagen worden zeven professionele workshops aangeboden door verschillende professionals uit de landelijke popsector. Zo geven Martijn Crama (Music United) en René Beerens van Momentum Agency (Birth Of Joy, DeWolff) workshops over het onderwerp ‘boekingen’. C.J. Otten van Max Power Rent (Caro Emerald, Van Velzen) vertelt meer over de do’s and dont’s op het podium. Coaches Nina June (Fontys Rockacademy, 3FM serious talent), Merijn van Haren (Navarone, Rockcity Institute Eindhoven) en Eva van Eekeren (Muziekboerderij) gaan direct aan de slag met de acts en kijken specifiek naar de zang.

Verder staat er een workshop over samenspel op het programma, gegeven door toetsenist Thijs Schrijnemakers (Orgel Vreten, Fontys Rockacademy) en (bas)gitarist en bandcoach Sander Haagmans (Muziekboerderij). Tot slot vertelt Rita Zipora (Singer-songwriter, bestuurslid BAM!)  alles over auteursrechten, maakt Tim Arets (CYNBEL, 3voor12, LiveGuide) de acts wegwijs op het gebied van ‘brandmanaging’ en kunnen de deelnemers hun demo’s laten checken tijdens de demohearings door producer Roel Blommers (Traumahelikopter, Pauw), programmeur Daan Gooren (Poppodium Nieuwe Nor), programmeur Johan Hauser (Grenswerk & Zomerparkfeest) en producer Wouter Budé (Moon Music Studios, GRAEF).

Gerelateerde artikelen met Stichting Popmuziek Limburg organiseert coachingsdagen voor alle deelnemers Nu of Nooit 2017

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht