Nieuws

Stichting DIEP ontvangt 90.000,- subsidie om te professionaliseren

Diep Events organiseert onder andere al een aantal jaren met succes ‘Diep aan de waterkant’, een house- en techno-evenement bij de IJzeren Man. Wethouder Gabriëls (cultuur) van de gemeente Weert: “Ik vind het geweldig dat Diep nu dit traject met gemeente en provincie aangaat omdat het een jonge nieuwe doelgroep aanspreekt, die we ook graag in Weert willen houden. Verder zou ik graag zien dat instellingen uit Weert en Midden-Limburg meer aanspraak kunnen maken op de verdeling van de provinciale gelden. Dit is de eerste stap!”

Aanvalsplan
Wethouder Geert Gabriëls wees vorig jaar in een brief aan Gedeputeerde Staten van Limburg op het feit dat hij graag een eerlijke verdeling van cultuurgelden over heel Limburg ziet. Hierop nam de provincie Limburg het initiatief om samen met de gemeenten Venlo, Venray, Weert en Roermond een plan van aanpak op te stellen, het zogenoemde ‘Aanvalsplan Cultuur Noord- en Midden-Limburg’. Dat plan is bedoeld om te bevorderen dat meer cultuurinstellingen in Noord- en Midden-Limburg klaar zijn voor het maken van aanspraak op provinciale subsidie voor de volgende Cultuurplan- of Sub-infrastructuurperiode. Ook in het Uitvoeringsprogramma Cultuur 2015-2017 is benoemd dat er meer focus moet liggen op Noord- en Midden-Limburg.

Waardevol
Stichting Diep Events is van waarde voor Weert als stad maar ook voor de hele regio. Het festival trekt nieuwe (muziek-)doelgroepen, veelal jongeren en geeft kansen aan nieuwe dj’s (talentontwikkeling). Met een subsidie van € 90.000,- werkt de instelling in de komende drie jaar aan een professionaliseringsslag. Ze krijgt daarin begeleiding van de provincie Limburg en de gemeente Weert in de vorm van adviesgesprekken en het leggen van contacten met andere door de provincie Limburg gesubsidieerde culturele instellingen. Gedeputeerde Cultuur Ger Koopmans: “Je hoeft niet groot te zijn in wat je doet als culturele instelling, als je maar relevant bent”.

Voorbeeld voor jongeren
Marc Creemers, medeoprichter van Stichting Diep Events: “Klagen dat er in Weert niets te doen is heeft naar mijn idee geen zin. Je kan twee dingen doen; of je mond houden, of zelf iets ondernemen. We willen een voorbeeld zijn voor jongeren en laten zien dat je in je eigen regio het verschil kunt maken”. Die jongeren hebben in de toekomstplannen van Diep Events een prominente rol. Naast talentontwikkeling richt Diep zich de komende jaren op verduurzaming van de evenementen en groei met behoud van het intieme karakter. Daarnaast krijgt samenwerking met andere culturele instellingen een rol in de evenementen van Diep.

Achtergrond Diep Events
Stichting Diep Events is organisator van de gelijknamige evenementen die sinds oktober 2012 in Weert georganiseerd worden. Na een aantal gratis indooredities in Café Zig Zag in Weert met regionale dj’s, organiseert Diep sinds 2013 in het eerste weekend van september ‘Diep aan de Waterkant’. Een house- en techno-evenement met regionale, nationale en internationale dj’s. In de afgelopen twee jaar zijn er nog twee gratis toegankelijke outdoor evenementen bij gekomen: ‘Diep met Willy’ tijdens Koningsnacht en ‘Diep showcase’ tijdens Kermis Weert. Deze evenementen vinden plaats aan het St. Raphaelpad in het centrum van Weert. Ook hier ligt de focus op elektronische muziek. Op eigen kracht heeft Diep inmiddels een trouwe achterban opgebouwd. Deze bestaat uit een veelal uit Weert afkomstige groep in de leeftijd 18 tot 45 jaar.

Bron: https://middenlimburgactueel.nl/

Gerelateerde artikelen met Stichting DIEP ontvangt 90.000,- subsidie om te professionaliseren

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht