Nieuws

Somethin’ Fresh sluit jubileumjaar af in Heerlense poptempel

Met een spectaculaire dansavond en de fijnste soul- en danceclassics sluit de Limburgse soul sensatie Somethin’ Fresh haar jubileumjaar af op 31 december in De Nieuwe Nor te Heerlen.

Somethin’ Fresh is al 35 jaar een begrip in Limburg en daarbuiten. De band, opgericht door de gebroeders Charles en Ferry Tanamal en Eric Powers (USA), vierde eerder dit jaar al in een uitverkochte grote zaal haar 35 jarig jubileum. Dat zou eigenlijk officieel al een jaar eerder gevierd moeten worden immers de band bracht haar debuutsingle ‘Totally Awesome’ al uit in 1987. De single die destijds werd opgenomen in Twin Music Studio en mede geproduceerd door wijlen studio eigenaar en producer Frans Bronzwaer, vind je nog steeds terug op Discogs.

Sinds het bestaan heeft de band, met haar charismatische frontvrouw Monyca, menige soulparty tot een spektakel getoverd en heeft tijdens haar bestaan op diverse podia in heel Nederland opgetreden zoals o.a. Paradiso en Marcanti Plaza Amsterdam, Soullive in Poppodium 013 en Soulcity te Eindhoven.

Op oudejaarsavond presenteert Somethin’ Fresh samen met De Nieuwe Nor een nieuwjaarsfeest met alles dat je voor een geslaagd oud en nieuw feestje nodig hebt. Van een welkomstdrankje en heerlijke hapjes tot een avondvullend programma waarbij de voetjes gegarandeerd van de vloer gaan. Voordat de klok twaalf slaat tellen we samen met het publiek op magische wijze af om vervolgens al dansend en feestend 2024 in te luiden.

Verwacht dus een spectaculaire dansavond met naast de fijnste soul en danceclassics en de fijnste R&B, hip hop en disco verzorgd door dé soul/funk/disco band van het Zuiden; Somethin’ Fresh, ook een gast optreden van de van oorsprong Amerikaanse soulzanger Butch Williams.

Hoewel Williams op verschillende plaatsen opgroeide, noemt hij Houston, Texas, zijn thuis. Om professionele redenen verhuist hij naar Duitsland en maakt al snel naam als erkend soulzanger. Butch Williams heeft niet alleen op ‘The Voice of Germany’ bewezen dat hij over het talent van de groten beschikt. Zanger, showman en top entertainer is een klasse apart. Butch creëert met zijn stem de perfecte groove. Daarnaast zijn er diverse samenwerkingen geweest met onder andere ‘the one and only’ Chaka Kahn. Zijn krachtige stem en dynamische podiumpresentatie zorgen steeds weer voor aanstekelijk enthousiasme en unieke momenten in zijn live show.

Naast de live optredens gaan de voetjes ook van de vloer op de funky beats van DJ Bo en de nieuwste ster aan het dj firmament DJ Benoahen.

De avond start om 22.00 uur en tickets zijn verkrijgbaar via de website van de Nieuwe Nor.

 

Foto Butch Williams © Diamond Soundsystem

Foto Monyca © Frans Bremen

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht